19 Ιούλιος 2018

RSS Facebook Twitter

Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 02:42

Τα γενέθλια πρέπει να γιορτάζονται με τους αγαπημένους μας ανθρώπους

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Πέρασε και αυτός ο χρόνος. Σημειώνεις άλλον έναν χρόνο στην πλάτη σου. Βάρος; Μαθήματα και εμπειρίες; Ίσως και τα δύο. Η ημέρα των γενεθλίων του καθενός είναι φορτισμένη πάντα με μια γλυκόπικρη γεύση, όμως αυτή η μέρα είναι καθαρά και μόνο δική σου.

Είμαι της άποψης ότι τα γενέθλια επιβάλλεται να γιορτάζονται, και να γιορτάζονται με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μπορεί να πει κανείς πως είναι και μια ευκαιρία για να τους ξαναδείς, να ξαναβρεθείτε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, στο δικό σου τραπέζι. Μερικοί αντιμετωπίζουν αυτή την μέρα ως κάτι ανούσιο. Την αποκαλούν μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Πως γίνεται όμως να χαρακτηρίζεις την μέρα των γενεθλίων σου «μια μέρα ίδια όπως όλες οι άλλες;.» Ποτέ δεν μπόρεσα να τους καταλάβω αυτούς τους ανθρώπους. Η μέρα των γενεθλίων σου ανήκει ολοκληρωτικά.

Σίγουρα, οι εποχές που ζούμε δεν είναι οι καλύτερες. Καθημερινά συναντάμε δυσκολίες, νιώθουμε ανασφάλεια, αμφισβητούμε τις επιλογές μας, σκεφτόμαστε αν όντως κάνουμε αυτά που πραγματικά ονειρευόμασταν. Μελαγχολούμε, νιώθοντας ότι μεγαλώνουμε και ίσως να μην επιτύχουμε όσα θέλουμε. Όμως, σε έναν κόσμο που φαίνεται να έχει μιζεριάσει, οι μικρές στιγμές σίγουρα κάνουν την διαφορά. Και μία από αυτές τις στιγμές είναι τα γενέθλιά σου, οπότε σκέψου μόνο θετικά. Έχεις τόσα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να νιώθεις ευλογημένος. Σκέψου πόσο τυχερός είσαι που μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου, με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, έχοντας την υγεία σου. Δέξου χαρούμενος τον νέο αριθμό της ηλικίας σου.

Η ημέρα των γενεθλίων θα έλεγα πως είναι κάπως αστεία και μοναδική. Αστεία γιατί οι φίλοι σου μοιάζουν να κάνουν αγώνα δρόμου για το ποιος θα σου ευχηθεί πρώτος, γιατί υποτίθεται πως δεν νοιάζεσαι για τα δώρα σου αλλά το παιδάκι μέσα σου τα περιμένει πως και πως μαζί με την τούρτα. Μοναδική όμως γιατί είναι η μόνη ημέρα του χρόνου που σε κάνει να νιώθεις λίγο παραπάνω ξεχωριστός. Μοναδική γιατί έχεις μαζί σου τους δικούς σου μοναδικούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτήν την μέρα όσο πιο επιτυχημένη γίνεται. Οι άνθρωποι που ίσως σε μαζέψουν επειδή δεν θα μπορείς να περπατήσεις από το ποτό, ίσως όμως να μην μπορεί να μαζέψει κανείς κανέναν.

Τα γενέθλιά μας είναι η προσωπική μας πρωτοχρονιά. Κι όπως όλες οι γιορτές, τα γενέθλιά μας είναι οι άνθρωποί μας. Εκείνοι που μας αγαπούν και ομορφαίνουν την ζωή μας. Ίσως κάποιοι να λείπουν για διάφορους λόγους. Εκείνοι που σου χαρίζουν ένα χαμόγελο σε μια άσχημη μέρα. Εκείνοι που μας ευχήθηκαν και αυτοί που δεν τόλμησαν τελικά. Υπάρχουν και εκείνοι που μας ξέχασαν. Αυτή την μέρα τα θυμάσαι και τα σκέφτεσαι όλα, γιατί είναι η μέρα σου.


 

blog comments powered by Disqus