24 Ιούνιος 2018

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 11:00

Το φεστιβάλ Mediamixx ξανά στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση στελεχών και παραγόντων της τηλεόρασης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο, θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Mediamixx, που θα διεξαχθεί από 1 έως 3 Ιουνίου, στην Αποθήκη Γ' του λιμανιού. Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά, που το φεστιβάλ φιλοξενείται στην πόλη, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να καθιερωθεί μελλοντικά και στην Ελλάδα, έπειτα από 23 χρόνια παρουσίας στην γειτονική Βουλγαρία.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα βρεθούν στην πόλη γνωστές και σημαντικές προσωπικότητες των ΜΜΕ και τηλεοπτικών δικτύων, που θα συμμετέχουν ως ομιλητές σε πάνελς και στρογγυλές τράπεζες, προκειμένου να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τη νέα εποχή και το μέλλον της τηλεόρασης, τα τηλεοπτικά formats και τις τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το τοπίο.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Mediamixx, Στέφαν Ντελαχάγιε (Stephane Delahaye), το φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία για νέες συνεργασίες μεταξύ παραγωγών, δημιουργών, προμηθευτών εξοπλισμού, διανομέων και άλλων στελεχών, αλλά και για συζητήσεις γύρω από επερχόμενες αλλαγές ή νέες προκλήσεις στα ΜΜΕ. Μεταξύ 40 προσωπικοτήτων, η διευθύντρια Δημόσιας Πολιτικής της Ενωσης Ευρωπαϊκών Τηλεοπτικών Δικτύων, ο πρώην πρόεδρος των βραβείων Emmy και παραγωγός του ABC, CNN και NBC, o παραγωγός που συνεργάστηκε με τους Φορντ Κόπολα, Μπον Τζοβι, Λάιονελ Ρίτσι, Πρινς και με την εταιρία Victoria Secret, κ.α.

Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι του φεστιβάλ είναι τα διεθνή βραβεία "Χρυσές Ομπρέλες" για τις 10 καλύτερες τηλεοπτικές σειρές (στις κατηγορίες κωμωδία, δραματική σειρά, τηλενουβέλα, crime series, web series, καλύτερου σεναρίου, κάμερας, κάστινγκ, σκηνοθεσίας και μουσικής). Η απονομή για γίνει το Σάββατο 3 Ιουνίου στην Αποθήκη Γ', στις 20.00, μεταξύ 35 υποψήφιων τηλεοπτικών σειρών. Από την πλευρά της Ελλάδας υποψήφιες είναι οι σειρές "Μπρούσκο", "Daddy Cool" και "Αστέρας Ραχούλας", ενώ οι υπόλοιπες υποψηφιότητες προέρχονται από Βουλγαρία, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία, Πολωνία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Τουρκία, Αργεντινή, Χιλή και Κολομβία.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη των "Χρυσών Ομπρελών", Βικτόρια Ελματσιόγλου, το φεστιβάλ δεν στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων τηλεοπτικών προϊόντων, αλλά περισσότερο στις παραγωγές και συμπαραγωγές μεταξύ ενδιαφερόμενων χωρών. Εξέφρασε, επίσης την αισιοδοξία της για το μέλλον του συνεδρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς το φεστιβάλ διπλασίασε φέτος τις συμμετοχές του (από 500 πέρσι σε 1.000).

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, υπογράμμισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκει και θα στηρίζει την φιλοξενία καινοτόμων συνεδρίων στην πόλη, όπως είναι το Mediamixx, το οποίο ελπίζει ότι θα ανοίξει ένα νέο κανάλι άμεσης επικοινωνίας με την Βουλγαρία, η οποία όπως είπε, στον τομέα των ΜΜΕ αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου θα γίνονται προβολές νέων σειρών (σε πρώτη μετάδοση) κάθε κατηγορίας, οι οποίες θα είναι ανοιχτές για το κοινό, ενώ κάθε βράδυ στον ίδιο χώρο του λιμανιού θα διοργανώνονται πάρτυ. Παράλληλες εκδηλώσεις (gaming) θα φιλοξενούνται στην Αποθήκη Δ', με virtual παιχνίδια, όπως τουρνουά ποδοσφαίρου κ.α.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr