21 Μάιος 2018

RSS Facebook Twitter

Κυριακή, 14 Μάιος 2017 09:00

Πού θα κλείσουν δρόμοι σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους θα ισχύουν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, λόγω της διεξαγωγής του Λαϊκού Αγώνα δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ». Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (14-05-2017) λόγω διεξαγωγής του 2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 5 και 1 χλμ. με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, από ώρα 08.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από ώρα 10.30΄ η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων του αγώνα των 5 χλμ., όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από την οδό Γληνού μέχρι την οδό Κασταμονής και καθ’ όλο το πλάτος αυτής (για το τμήμα αυτής από την οδό Κασταμονής έως και την οδό Μ. Τριανταφυλλίδη ισχύουν οι απαγορεύσεις της παρακάτω παραγράφου),

- στην οδό Κασταμονής, από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Μητροπόλεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Μητροπόλεως, από την οδό Κασταμονής μέχρι την οδό Καραβαγγέλη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Καραβαγγέλη, από την οδό Μητροπόλεως μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Δημ. Γληνού, από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Οδυσσέα Ελύτη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, από την οδό Διγενή μέχρι την οδό Μ. Τριανταφυλλίδη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Μ. Τριανταφυλλίδη, από την οδό Οδυσσέα Ελύτη μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από την οδό Μ. Τριανταφυλλίδη μέχρι την οδό Ανδ. Παπανδρέου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ανδ. Παπανδρέου, από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Κύπρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Κύπρου, από την οδό Ανδ. Παπανδρέου μέχρι την οδό Ρήγα Φεραίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ρήγα Φεραίου, από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Επταπυργίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά (για το τμήμα αυτής από τη οδό Δημ. Ανδρέου έως και την οδό Καρόλου Κουν ισχύουν επιπλέον οι ως κάτω απαγορεύσεις),

- στην οδό Επταπυργίου, από την οδό Ρήγα Φεραίου μέχρι την οδό Οδ. και Απ. Φωκά και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά,

- στην οδό Οδ. και Απ. Φωκά, από την οδό Επταπυργίου μέχρι την οδό Ζαχ. Γουναρίδη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ζαχ. Γουναρίδη, από την οδό Οδ. και Απ. Φωκά μέχρι την οδό 25ης Μαρτίου και Καρόλου Κουν και καθ’ όλο το πλάτος αυτής καθώς και

- στην οδό Καρόλου Κουν, από την οδό Ζαχ. Γουναρίδη μέχρι την οδό Ρήγα Φεραίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής (για το τμήμα αυτής από τη οδό Ρήγα Φερραίου έως και την οδό Καλπακίου ισχύουν επιπλέον οι ως κάτω απαγορεύσεις).

Επιπλέον, απαγορεύεται από ώρα 07.00΄ η στάθμευση, η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Ελ. Βενιζέλου του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, από την οδό Κασταμονής μέχρι την οδό Μ. Τριανταφυλλίδη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επίσης, από ώρα 08.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση, εκεί όπου αυτή δεν απαγορεύεται και από ώρα 10.00΄, η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων του αγώνα του 1 χλμ., όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω :

- Στην οδό Ν. Παρασκευά, από την οδό Παπαναστασίου μέχρι την οδό Ιωάννου Μιχαήλ και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Μιχαήλ Καραολή, από την οδό Ιωάννου Μιχαήλ μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από την οδό Μεσολογγίου μέχρι οδό Δημ. Ανδρέου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Δημ. Ανδρέου, από την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι την οδό Ρήγα Φεραίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής,

- στην οδό Ρήγα Φεραίου, από την οδό Δημ. Ανδρέου μέχρι την οδό Καρόλου Κούν και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Επταπυργίου και

- στην οδό Καρόλου Κούν, από την οδό Ρ. Φεραίου μέχρι την οδό Καλπακίου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Πλέον των ανωτέρω, απαγορεύουμε από ώρα 08.00΄ τη στάθμευση, την κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων, εκεί όπου αυτή επιτρέπεται, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Ιωάννου Μιχαήλ, από την συμβολή της με την οδό Παρασκευά μέχρι την συμβολή της με την οδό Σαράφη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περί την 13.30΄ ώρα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν την διαδρομή.

Θα τρέξει και 84χρονη στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών!

«Θα τρέξουμε με τις φίλες μου και θα περάσουμε πολύ ωραία, αφού θα είμαστε όλη η παρέα μαζί»,  δηλώνει με χαρά και ανυπομονησία η 84χρονη κυρία Τούλα, μέλος του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών και η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετέχουσα στον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου «Παναγιώτης Αφαλής» που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.

«Ήμασταν στο χορευτικό ένα απόγευμα και το αποφασίσαμε όλες μαζί να δηλώσουμε συμμετοχή. Μόνο που οι άλλες είναι λίγο μικρότερες, 73,75,76 χρονών και όλοι ρωτούν για μένα», εκμυστηρεύεται η κυρία Τούλα, αποδεχόμενη τον χαρακτηρισμό «κοτσονάτη» που της προσδίδουν, γελώντας με την καρδιά της.

Από το χορευτικό, το θέατρο, τη γυμναστική και τη χορωδία του δήμου μέχρι τις εκδρομές και τα γλέντια των ΚΑΠΗ, για την κυρία Τούλα Κουσίδου το.. «τρέξιμο» αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς της, οπότε η απόφαση για να κυριολεκτικό τρέξιμο, ήταν εύκολη.

«Μου άρεσε πάρα πολύ η απόφαση του δήμου να θεσμοθετήσει τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, και πέρυσι ήθελα να πάρω μέρος αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα. Δεν τρέχω συχνά, είχα πάει όμως παλιότερα και στον μαραθώνιο στον Λευκό Πύργο με την οικογένειά μου. Η άθληση είναι ζωή και δεν γνωρίζει ηλικία» αναφέρει, δίνοντάς μας ραντεβού την Κυριακή στην αφετηρία, καλώντας ταυτόχρονα όλους και όλες τις συνομήλικές της.

Περισσότερες από 6.000 συμμετοχές

Στο μεταξύ, κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπερνά ο αριθμός των συμμετοχών που και για τις δυο διαδρομές των 5.000 μέτρων και των 1.000 μέτρων, ο οποίος μετά τις νέες δηλώσεις αυξήθηκε στις 6.000, ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός δρομέων θα δηλώσει συμμετοχή την ημέρα της διεξαγωγής του Λαϊκού Δρόμου.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ηλικιακό φάσμα των συμμετεχόντων των δρομέων, ο Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας από την πρώτη μάλιστα διοργάνωσή του. Από την 84χρονη κυρία Τούλα μέχρι τους 3 μικρότερους δρομείς ηλικίας ενός έτους, ο μαζικός χαρακτήρας του Λαϊκού Δρόμου ενισχύεται καθημερινά όλο και περισσότερο, καθιστώντας τον κορυφαίο θεσμό μαζικού αθλητισμού που αγκαλιάζει όλη την κοινωνία.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr