23 Μάιος 2017

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ, με την ιδιότητά του ως Τοποτηρητής της Ι.Μ. Μουντενίας και Ντομπρουτζιάς και τη συμμετοχή Ιεραρχών, συνήθλε στην Πατριαρχική Κατοικία η Μητροπολιτική Σύνοδος.

Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση. Ελπίζω και πιστεύω ότι στο τέλος η τουρκική ηγεσία θα το καταλάβει και θα δώσει τη δυνατότητα στο Πατριαρχείο να αναπτύξει το έργο του, ιδίως το εκπαιδευτικό, και μιλώ για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης».

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 10:43

Στην συμφωνία μας

Η γαλήνη και η ησυχία μας δεν έγκειται στην άρση κάθε εξωτερικού εμποδίου, αλλά στην συμφωνία μας με το θέλημα του Θεού, στην ειρηνική και αγαθή συνείδησή μας, στην εσωτερική εν Χριστώ ζωή μας.

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός

«Το Πατριαρχείο είναι λίκνο και κοιτίδα μας και πρέπει να αντιληφθεί η τουρκική ηγεσία ότι η παρουσία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας από τους ισχυρότερους δεσμούς της Τουρκίας με την ΕΕ και τη Δύση.

Του Θεοδώρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Κατά την 75η τελετή της αποφοίτησης του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, το Σάββατο 20 Μαΐου πήραν τα πτυχία τους 18 φοιτητές και φοιτήτριες από το Ελληνικό Κολέγιο και 34 από τη Θεολογική Σχολή.

Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 09:00

Έχουμε, αλλά είναι σκόρπια

Πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας πως ο διάβολος προσπαθεί ακατάπαυστα να καλύπτει τη ψυχή μας με τη σκόνη της κόλασης. Εμείς έχουμε ήδη αρκετή απ’ αυτή τη σκόνη μέσα μας, αλλά είναι σκόρπια. Με την πίστη και ελπίδα στον Κύριο και με συνεχή εγρήγορση θα μπορέσουμε με τη βοήθεια του Θεού να σκορπίσουμε τη σκόνη αυτή και να ξεφύγουμε από το σκοτάδι της κόλασης.

Κυριακή, 21 Μάιος 2017 18:02

Θα μαραθεί και θα χαθεί

Μην αιχμαλωτίζεσαι από την πρόσκαιρη ομορφιά και μην παρασύρεσαι από τη σαρκική επιθυμία. Γη και στάχτη καταντά η ομορφιά του ανθρώπου. Και το δικό σου κάλλος θα μαραθεί σαν άνθος και θα χαθεί σαν σκιά.

«Κάνω εκκλησιν προς τας εφ' ημάς τετεγμένας αρχάς επιτέλους να πάψει και αυτή η αδικία της μη δυνατότητος διεξαγωγής εκλογών που είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα. Ενθυμούμε αυτή τη στιγμή τα λόγια του εξοχοτάτου υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά κατά την παρουσίασιν της νέας εκδόσεως του βιβλίου του κ. Σηφουνάκη για την Ίμβρο και την Τένεδο: Αυτά τα δύο νησιά και γενικότερα οι αδικούμενοι έχουν δικαίωμα, να διεκδικούν τα δικαιώματα τους» είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μιλώντας στο εκκλησίασμα μετά τον εσπερινό στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης Σταυροδρομίου και συνόψισε:

Κυριακή, 21 Μάιος 2017 09:15

Χρειάζεται επίγνωση

Ο νόμος του Ευαγγελίου, που οδηγεί στην ελευθερία, διδάσκει όλη την αλήθεια. Και οι πιο πολλοί τον διαβάζουν απλά για να τον γνωρίσουν· λίγοι, όμως, τον κατανοούν, ανάλογα με την εκτέλεση των εντολών. Ο νόμος αυτός για να διαβαστεί χρειάζεται επίγνωση, για να κατανοηθεί χρειάζεται την τήρηση των εντολών, αλλά για να εκπληρωθεί απαιτείται το έλεος του Χριστού.

Σάββατο, 20 Μάιος 2017 14:49

Δηλητηριώδεις τροφές

Με τη συνεχή και προσεκτική επιστασία των λογισμών μας, μπορούμε να γινόμαστε πιστοί τηρητές των θείων εντολών, αποφεύγοντας την αμαρτία, όπως τα ζώα αποφεύγουν τις δηλητηριώδεις τροφές, και επιδιώκοντας την αρετή, όπως εκείνα τα θρεπτικά χόρτα.

Σελίδα 1 από 492