25 Ιούνιος 2017

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Πολλές φορές μας ερεθίζουν οι υπερβολικές αντιδράσεις των πλησίον μας, αγαπητών και όχι μόνο. Κάνουμε ένα μικρό σχόλιο, ένα αστείο και ξαφνικά ο άνθρωπός μας κλαίει ή εξεγείρεται.

Ο Δήμος Σιθωνίας, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «ΑΘΩΣ / ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» του Στράτου Καλαφάτη, ένα μοναδικό εικαστικό ταξίδι στη μοναστική κοινότητα του Αγίου Όρους.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Συμφώνως πρός το Άρθρον 14 του Συντάγματος της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής και τις σχετικές διατάξεις των Κανονισμών της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής (Συμβουλευτικός και Γνωμοδοτικός Ρόλος Αφορών στις Αρχιερατικές Εκλογές) και λόγω της εν χηρεία τελούσης Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή δημοσιεύει τον κατάλογο εκλογίμων υποψηφίων διά την θέση Μητροπολίτου ή Βοηθού Επισκόπου.

Μήνυμα στην Τουρκία να διατηρήσει την Αγιά Σοφιά με έναν τρόπου που διατηρεί τις παραδόσεις και την περίπλοκη ιστορία της έστειλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δια του εκπροσώπου του το βράδυ της Τετάρτης λίγες ώρες μετά την τουρκική πρόκληση να διαβαστεί το Κοράνι μέσα στο ναό-σύμβολο του ελληνισμού.

Συνέντευξη εφ' ολης της ύλης στο κανάλι 4Ε έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια από το Καρέλλειο, το Πρότυπο Κέντρο Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive, με επισκέψεις στην Κάρυστο, τη Σκύρο, το Βόλο και την Καρδίτσα.

Στο πλαίσιο των ΚΓ΄ Παυλείων της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας θα πραγματοποιηθεί  τη Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (όπισθεν Βήματος Απ. Παύλου) η  βιβλιοπαρουσίαση με τίτλο: Σύγχρονες Μορφές της Εκκλησίας. Τον τόμο επιμελήθηκε ο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Χρυσόστομος Παπαδάκης, Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Βεροίας.

Με δημοσίευμά της η τουρκική σελίδα σχολιάζει την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με την προσευχή στην Αγιά Σοφιά - Η τελετή, μάλιστα, μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας

Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 18:45

Γίνεται αθάνατος

Όποιος βρήκε την αγάπη, κάθε μέρα και ώρα τρώγει το Χριστό κι από αυτό γίνεται αθάνατος (Ιω. 6, 58). Διότι «ο τρώγων – λέει – από τον άρτο που εγώ θα του δώσω, ποτέ δεν θα πεθάνει».

Κάθε Ιούνιο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει βάλει σκοπό να ασελγεί σε βάρος της Αγιάς Σοφιάς, την οποία μετατρέπει σε τζαμί για τις ανάγκες τηλεοπτικών σόου ευρείας κατανάλωσης.

Σελίδα 1 από 506