19 Δεκέμβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 16:30

Ποιος αποκτά δυνατή πίστη;

Όποιος νικά τα πάθη του αποκτά τη δυνατή πίστη.

 

Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, τραγούδησαν σήμερα τα χρόνια πολλά στον πάπα Φραγκίσκο που έκλεισε τα 81 του χρόνια.

Η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων ζήτησε την υπαγωγή της στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας, το οποίο αποδέχθηκε το αίτημα, προς αντίδραση του Πατριαρχείου Σερβίας και πολλών άλλων Εκκλησιών

Η θλίψη η κατά Θεόν έχει μέσα της χαρά. Προχωρεί κανείς εμπρός εξαιτίας της. Δεν αφήνει μέσα του την κατάθλιψη, που φθείρει τη ψυχή. Όταν υπάρχει ταπείνωση, δεν υπάρχει κατάθλιψη. Ο εγωιστής στενοχωρείται πολύ με το καθετί. Ο ταπεινός είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος απ’ όλους κι απ’ όλα.

 

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης

Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017 17:00

Ούτε τις πολλές, ούτε τις λίγες

Πολλοί κοινωνούν μια φορά το χρόνο, άλλοι δύο φορές, άλλοι περισσότερες. Ποιους απ’ αυτούς θα επιδοκιμάσουμε; Όσους μια φορά, όσους πολλές ή όσους λίγες φορές μεταλαβαίνουν; Ούτε τους μία ούτε τις πολλές ούτε τους λίγες, μα εκείνους που πλησιάζουν στο άγιο Ποτήριο με καρδιά αγνή, με βίο ανεπίληπτο. Αυτοί ας κοινωνούν πάντα.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε εκκλησία στην Κουέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 16 άλλων.

"Υπόδεξαι Βηθλεέμ", "Μέγα και Πάραδοξον Θαύμα σε", "Ουρανός και η γή σήμερον προφητικώς ευφραινέσθωσαν".

Κυριακή, 17 Δεκέμβριος 2017 08:15

Δεν ζήτησαν απαλλαγή

Οι Άγιοι με την υπομονή αντιμετώπιζαν τις θλίψεις, τις δοκιμασίες, τους πειρασμούς. Δεν ζήτησαν ποτέ απαλλαγή, γι’ αυτό και έλαβαν στον ουρανό μισθό.

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Ο άνθρωπος να μην απελπίζεται, να μην έρχεται σε απόγνωση για τη μια αποτυχία. Διότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το θέλημα του Θεού.

 

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης

Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017 16:15

Συμβουλές για ταπείνωση!!!

1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.

Σελίδα 1 από 590