23 Ιούνιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 09:00

Οσο γίνεται γρηγορότερα

Όσο γίνεται γρηγορότερα, έχουμε ανάγκη της επιδράσεως της Χάριτος, ώστε αυτή να μας βοηθήσει, να μας ελευθερώσει από την αιχμαλωσία των παθών και αδυναμιών μας, και να μας οδηγήσει στη σωτηρία.

 

 

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Σάββατο, 23 Ιούνιος 2018 07:12

Εάν ζούμε με αναισθησία…

Εάν ζούμε με αναισθησία, αμελούντες τα της σωτηρίας μας, τότε βόσκουμε χοίρους και προσπαθούμε να χορτάσουμε με ξυλοκέρατα όπως ο άσωτος υιός.

Όσιος Ιωσήφ Ησυχαστής

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 17:15

Ψεύτικη και πρόσκαιρη

Γιατί η γλυκύτητα της αμαρτίας είναι ψεύτικη και πρόσκαιρη. Μόνο κοντά στο Θεό θα βρεις πραγματική παρηγοριά και καταφύγιο. Να μισήσεις τα αμαρτωλά έργα και τότε θα σε πλησιάσει ο Θεός και θα σου στείλει τη χάρη Του.

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος

Σε θανατική ποινή καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ινδονησίας ένας κληρικός με διασυνδέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η 16η Ιουνίου έχει οριστεί από την Διεθνή Κοινότητα ως η Ημέρα αφιερωμένη στο Παιδί της Αφρικής, σε ανάμνηση της εξέγερσης των μαθητών του Soweto της Νοτίου Αφρικής, που έγινε το 1976, σε αντίδραση των αυστηρών και άκρως ρατσιστικών συμπεριφορών του Απαρτχάιντ, αυτής της σκοτεινής και καθόλου Χριστιανικής πολιτικής των Λευκών της Νοτίου Αφρικής που επέβαλε με απάνθρωπα μέτρα την διάκριση των ανθρωπίνων ομάδων βάσει φυλετικών κριτηρίων με απώτερο σκοπό να σταματήσουν οι γάμοι μεταξύ λευκών και μη λευκών σε μιά χώρα της οποίας ένα σημαντικό ποσοστό ήταν μιγάδες. Το Απαρτχάιντ εφαρμόστηκε το 1948 και καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου 1991.

Στα πλαίσια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής που τις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκε στους χώρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Καθημερινά και προ της ενάρξεως των εργασιών του Συνεδρίου ο Καθηγούμενος κ. Εφραίμ τελεί την Θεία Λειτουργία εις την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, με την συμμετοχή των Αδελφών της Μονής ως και Κληρικών που μετέχουν εις το εν λόγω Συνέδριο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος, όπου μίλησε επιστηρικτικά και πνευματικά εις τις αδελφές της Μονής και επίσης το προ δημιουργία Βυζαντινό Μουσείο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, 300τ.μ., το οποίο και θα φιλοξενήσει μοναδική συλλογή Ιερών Εικόνων της Κρητικής Σχολής, ως και άλλα Ιερά κειμήλια της Μονής.

Το Μουσείο αυτό διαμορφώνεται σε ιδιαιτέρου κάλλους πετρόχτιστους, θολωτούς χώρους της Μονής που σε παλαιότερους χρόνους είχαν διάφορες χρήσεις.

Το Μουσείο θα εγκαινιάσει η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός ημών Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψι Του εις τους επετειακούς εορτασμούς της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, με την συμμετοχή Προκαθημένων και άλλων κατά τόπους Εκκλησιών, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου.

Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου παρέθεσε, τέλος, επίσημο δείπνο προς τιμήν των Συνέδρων, με την συμμετοχή και Ιεραρχών της Εκκλησίας Κρήτης.

Στον χαιρετισμό του ο φιλοξενών Ιεράρχης κ. Αμφιλόχιος, αφού αναφέρθηκε εν συντομία και προς ενημέρωση των Συνέδρων εις το έργο-διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, καλωσορίζοντας πάντας τους παρισταμένους και ευχαριστώντας τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ δια την «διαχρονική, ουσιαστική και αθόρυβη στήριξη του εις το προνοιακό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως».

Ακολούθως χαιρέτισε ο Καθηγούμενος, αναφερόμενος εις το έργο της Μονής, την σημασία και σπουδαιότητα του εν λόγω Συνεδρίου και ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη, Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο για την φιλοξενία.

Romfea.gr

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 09:00

Θα σε κάνει σοφό

Να προσεύχεσαι πάντοτε με δύναμη και ελπίδα, και μην ανησυχείς για τίποτε. Η προσευχή σου θα σε κάνει σοφό και θα είσαι χαρούμενος και ειρηνικός στο πνεύμα.

 

 

Όσιος Αρσένιος Μπόκα

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 07:12

Αλίμονο στο λαό!

Αλίμονο για έναν λαό, όταν οι αρχηγοί του δεν πιστεύουν στην τελική νίκη του καλού.

 

 

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς Επίσκοπος Αχρίδος

«Οι φιλικές σχέσεις Αλβανίας - Ελλάδας θεωρώ ότι θα βοηθήσουν και τις δύο χώρες.

Πέμπτη, 21 Ιούνιος 2018 16:15

Πάντοτε ευδοκιμεί

Ο άνθρωπος είναι πλασμένος ήμερος και λογικός και επομένως ο θυμός δεν αρμόζει ουδέποτε εις την φύσιν του, ενώ με την αγάπην πάντοτε ευδοκιμεί και υποτάσσεται.

Σελίδα 1 από 687