19 Οκτώβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 09:00

Το φως της αιώνιας ζωής

Οφείλουμε να χωρέσουμε μέσα μας εκείνο που μας χάρισε ο Κύριος, δηλαδή το αποκλειστικά γνήσιο φως της αιώνιας ζωής.

Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ

Romfea.gr

Με την παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου του Νέου, Προστάτου και Εφόρου του Βουκουρεστίου.

Πέμπτη, 19 Οκτώβριος 2017 07:48

Τον κάνει παιδί του

Η ουσία βρίσκεται στην πίστη. Αυτή φέρνει τον άνθρωπο κοντά στον Θεό και τον κάνει παιδί του Θεού. Αυτή θα παρουσιάσει τον άνθρωπο στον Θεό. Αυτή, την τελευταία ημέρα της ζωής του πρόσκαιρου τούτου κόσμου και κατά την απαρχή της αιώνιας ημέρας, θα βάλει τον άνθρωπο στα δεξιά του θρόνου του Θεού, για ν’ ατενίζει αιώνια τον Θεό, για να ευφραίνεται αιώνια με τον Θεό, για να βασιλεύει αιώνια μαζί με τον Θεό.

Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ

Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 16:45

Η άνεση, η δοκιμασία και η Πίστις

Υπάρχει πίστη αληθινή, όπως υπάρχει και πίστη ψεύτικη. Η αληθινή πίστη φαίνεται στην ώρα του πειρασμού. Η ψεύτικη πίστη ανθίζει μόνο στον καιρό των ανέσεων και μαραίνεται στην ώρα της δοκιμασίας.

Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης

«Η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, από την οποία κάποιοι δυστυχώς απομακρύνονται, είναι σημαντική», δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στο διεθνή οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, με έδρα την Ρώμη.

Αιμίλιος Πολυγένης

Με αγιορειτική κατάνυξη τελέστηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου η πανηγυρική Αγρυπνία, επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυκας

Σε κίνδυνο βρίσκεται το Ληξιαρχείο της Αρχιεπισκοπής για το λόγο ότι το έδωσαν σε ειδική εταιρεία για να το μετατρέψει σε ψηφιακή μορφή χωρίς ωστόσο να κρατήσουν αντίγραφα και η εν λόγω εταιρία αρνείται να το επιστρέψει μέχρι να πληρωθεί ολόκληρο το συμφωνημένο ποσό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της ετήσιας συνάντησης της Επιτροπής του Επίσημου Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ορθοδόξου και Αγγλικανικής Εκκλησίας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο νησί της Μάλτας.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν τον ικανοποίησαν αυτά που είπε ο υπουργός για τις προϋποθέσεις κ.λπ., ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.

Τετάρτη, 18 Οκτώβριος 2017 07:24

Ο διχασμός της προσωπικότητος

Η αμαρτωλότητα είναι απάτη που οδηγεί στον διχασμό της προσωπικότητας. Είναι καταστροφή της αξιοπρέπειας. Είναι διαφθορά.

Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός

Σελίδα 1 από 562