18 Μάρτιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 19:00

Θα πει προσεύχομαι

Αγαπώ με όλη μου την ψυχή κάποιον θα πει προσεύχομαι γι’ αυτόν. Όποιος έχει αυτή την εμπειρία είναι στον Παράδεισο.

Γερόντισσα Γαβριηλία Παπαγιάννη

Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 17:13

Θα είμαστε ένα

Οφείλουμε να είμαστε άκρως ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων. Τότε θα είμαστε ένα και η ευλογία του Θεού θα μένει πάντοτε μαζί μας άφθονη!

Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ

Με θερμούς πατρικούς λόγους ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδέχθηκε χθες στο Φανάρι, τους μαθητές, τους καθηγητές, τους πανεπιστημιακούς και όλους όσοι συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνστσντινούπολης, με τίτλο «Ο Κωνσταντινουπολίτης Γεώργιος Θεοτοκάς». 

Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 10:44

Ένας ασκητής μέσα στον κόσμο

Ένας ασκητής είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να ζήσει μέσα στον κόσμο. Ένας κόσμος όμως μπορεί να ζήσει μέσα στην άσκηση. Τα παραπάνω, έρχεται να μας επιβεβαιώσει μία μεγάλη ασκητική μορφή της ερήμου, ο όσιος Ιωάννης ο Σιναΐτης ή Ιωάννης της Κλίμακος, καθώς είναι γνωστός για το περίφημο ασκητικό του έργο «Κλίμακα». Αυτήν, λοιπόν, την Κυριακή, Κυριακή Δ’ Νηστειών, η εκκλησία μας τιμά τη μεγάλη αυτή μορφή.

Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018 09:00

Τι δεν πρέπει να ζητάμε;

Εξέτασε τον εαυτό σου, ποιος είσαι. Γνώρισε τη φύση σου, ότι δηλαδή το μεν σώμα είναι θνητό, η δε ψυχή σου αθάνατη. Μη ζητάς υπεροχή, αλλά να αναγνωρίζεις της ισότητας της φύσης και να αγαπάς, να είσαι ισότιμος προς εκείνους που φαίνονται ότι υστερούν κάπως απέναντί σου.

 

Μέγας Βασίλειος

Όλα τα κακά αισθήματα, η ανασφάλεια, η απελπισία, η απογοήτευση, που πάνε να κυριεύσουν τη ψυχή, φεύγουν με την ταπείνωση. Αυτός που δεν έχει ταπείνωση, ο εγωιστής, δεν θέλει να του κόψεις το θέλημα, να τον θίξεις, να του κάνεις υποδείξεις. Στενοχωρείται, νευριάζει, επαναστατεί, αντιδρά, τον κυριεύει η κατάθλιψη.

 

Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης   

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 13:08

Πόλεμος· πόλεμος;

Πολέμησον γενναίως τον μισόκαλον που σε φθονεί, υπόμενε ό,τι και αν σου συμβαίνη με καρτερίαν, με υπομονήν και πίστιν.

 

Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής 

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 16:45

Έργα φωτεινά

Να ελέγχετε τις σκέψεις σας, να συγκρατείτε τα λόγια σας, να κυριαρχείτε στα πάθη σας, να κάνετε έργα που αντέχουν στο φως της ημέρας.

 

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης   

Ορθός στις αυλόπορτες της Αθωνικής Πολιτείας ήταν επί δεκαοκτώ χρόνια ο φωτογράφος και ντιζάινερ Δημήτρης Λουζικιώτης. Φωτογράφιζε συνεχώς με επιμονή, αγάπη και μεράκι τα έξωθεν τεκμήρια του αγιορείτικου κόσμου. 

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 07:24

Πώς αγαπούμε

Δεν χρειάζεσαι την άδεια κάποιου για να τον αγαπάς, για να προσεύχεσαι γι’αυτόν, για να ξοδεύεις τα βράδια σου με την ενθύμησή του, για να τον έχεις μπροστά σου κάθε στιγμή και κάθε λεπτό.

Σελίδα 1 από 636