25 Σεπτέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η διαπίστωση ότι η «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων με κύριες εκδηλώσεις το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο, που αποτελούν την πρωταρχική αιτία θανάτου και αναπηρίας στη χώρα μας, θα λάβει «διαστάσεις πανδημίας» αν δεν υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους παράγοντες κινδύνου, ώθησε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) να αναλάβει «δράση».

Η Ιερά Βασιλική και Πατριαρχική Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου συνεχίζει την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξή της στο πολυδιάστατο έργο τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, με την αποστολή νέας μεγάλης ποσότητας τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν, μέσω των κοινωνικών – φιλανθρωπικών δομών μας, σε άπορες οικογένειες της περιοχής.

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Παναγίας της Παντάνασσας, στο ιερό μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος. 

Την Κυριακή 23η Σεπτεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας, μετέβησαν μετά των συνοδειών τους στην μαρτυρική πόλη Λούμπλιν όπου έγιναν δεκτοί με μεγάλη χαρά από τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Άβελ, τους κληρικούς και τους Ορθοδόξους της πόλης.

Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 11:00

Μην απομακρύνεσαι

Αρχή της εγκατάλειψης του ανθρώπου είναι να απομακρύνει τον εαυτό του από την ταπεινοφροσύνη. Αν λοιπόν ποθείς τον ορθό βίο, άσκησε την ταπεινοφροσύνη· διότι έξω από αυτή δε σταθεροποιείται ο ορθός βίος…

Άγιος Εφραίμ ο Σύρος

Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 09:00

Το μυστικό της ζωής

Αυτό που είναι πολύ σπουδαίο και έχει το μυστικό της ζωής, ο Θεός το έχει τοποθετήσει στα βάθη της ύπαρξης. Είναι κρυμμένο μυστήριο. Το βλέπουμε παντού. Η ψυχή του ανθρώπου βρίσκεται στο κέντρο της ύπαρξής του – στην καρδιά.

Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης

Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2018 07:24

Είναι σημάδι

Σημάδι της αληθινής γνώσεως είναι η υπομονή των θλίψεων και το να μην κατηγορούμε τους ανθρώπους για τις δικές μας συμφορές. Οι θλίψεις μας συμβαίνουν, ή προς παιδαγωγία παίδευσιν, ή για να σβήσουν προηγούμενες αμαρτίες, ή για διόρθωση αμέλειας που υπάρχει, ή πρόληψη μελλοντικών αμαρτημάτων.

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 18:00

Θεός φυλάξοι!

Η αγάπη με τον πόνο, όταν παίρνει την θέση του άλλου, παίρνει και τα φίδια ακόμη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου και τα κάνει φίλους του· 

Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 17:15

Η αλίευση των ψυχών

Κάποιοι ψαράδες χρειάστηκε κάποτε να μεταφέρουν τον άγιο Διονύσιο μαζί με άλλους κληρικούς σε νησάκι που βρίσκεται βόρεια της Ζακύνθου. Επειδή εκείνη την ημέρα τα δίχτυα τους είχαν μείνει άδεια, το απέδωσαν -όπως δυστυχώς συνηθίζουν πολλοί κατ’ όνομα «χριστιανοί» μας- στην παρουσία των ιερωμένων και άρχισαν να μεμψιμοιρούν εναντίον τους.

Κυριακή, 23 Σεπτέμβριος 2018 17:00

Είναι σημάδι

Σημάδι της αληθινής γνώσεως είναι η υπομονή των θλίψεων και το να μην κατηγορούμε τους ανθρώπους για τις δικές μας συμφορές.

Σελίδα 1 από 733