Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 07:24

Μπουτάρης για Σκοπιανό: Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου Μακεδονία και σταθμού των ΚΤΕΛ έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι... κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια!
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης.


Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

“Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Πηγή: Thestival.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

αρχή της σελίδας