10 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 13 Νοέμβριος 2017 16:45

Ανταρσία κατά Θεοδωράκη στο Ποτάμι μετά την παταγώδη αποτυχία στις χθεσινές εκλογές

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου προκειμένου να αποφασιστεί η ανεξάρτητη πορεία του Ποταμιού μετά τις εκλογές τις κεντροαριστεράς στις οποίες ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν μπόρεσε παρά να εξασφαλίσει ένα πολύ μικρό ποσοστό, ζητούν με επιστολή τους δεκάδες μέλη του κόμματος.

Άνθρωποι που στην πλειονότητά τους είχαν διαφωνήσει με τον επικεφαλής όταν εκείνος αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα ζητούν πρακτικά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, προκειμένου εκείνο να παραμείνει ανεξάρτητο μακριά από το ΠΑΣΟΚ, οι μηχανισμοί του οποίου επικράτησαν κατά κράτος στις χθεσινές εκλογές.

Ο ίδιος ο Θεοδωράκης είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού θα παρέμενε ανεξάρτητη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών, τούτο ωστόσο δεν ικανοποιεί τη μεγάλη μάζα των στελεχών και μελών του Ποταμιού τα οποία αντιλαμβάνονται ότι το τέλος του κόμματος είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά η επιστολή τους

«Από το ξεκίνημα των διαδικασιών για τον Νέο Φορέα, πολλά μέλη και στελέχη του Ποταμιού εκφράσαμε την αντίρρησή μας, θεωρώντας το εγχείρημα μια θνησιγενή προσπάθεια ανακύκλωσης του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με μια καθαρά προσωπική του απόφαση έθεσε υποψηφιότητα για αρχηγός του Νέου Φορέα. Δεν σταμάτησε σε αυτό, εντελώς αυθαίρετα και αντικαταστατικά, προδιέγραψε την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και την απορρόφηση του από αυτό που μέχρι τώρα πολεμούσε.

Το Ποτάμι δεν μπορεί να γίνει θυσία για τον εξαγνισμό του παλιού πολιτικού συστήματος. Την τύχη του πρέπει να αποφασίσουν όλα τα μέλη του, ανεξάρτητα από προσωπικές συμφωνίες που έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες.

Εμείς συνεχίζουμε, μένουμε πιστοί σε όσα μας έκαναν να συμμετέχουμε στο ταξίδι του Ποταμιού που ξεκίνησε τον Φλεβάρη του 2014, για την Ελλάδα της δημιουργίας, της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών. Ενάντια στο πελατειακό κράτος, την διαφθορά, τον κομματισμό. Για την επιστροφή του Ποταμιού στις ιδρυτικές αξίες και αρχές του, για την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία. Για να γίνει το Ποτάμι ο σύγχρονος προοδευτικός φιλελεύθερος μεταρρυθμιστικός πόλος που έχει ανάγκη ο τόπος.

Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου στο οποίο θα αποφασιστεί η μελλοντική πορεία και ηγεσία του κινήματος μας».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr