21 Ιούλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα, 09 Οκτώβριος 2017 18:00

Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το άρθρο για την αλλαγή φύλου στα 15

Την απόφαση των βουλευτών των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν το άρθρο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στα 15 έτη  ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος Θανάσης Παπαχριστόπουλος στην ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση», υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διχογνωμία στο κόμμα και χαρακτήρισε κωμικά όσα υποστηρίζονται περί δεδηλωμένης.
«Εμείς στους ΑΝΕΛ έχουμε κατακτήσει την ψήφο κατά συνείδηση. Μόνο με πρόταση μομφής χάνεται η δεδηλωμένη συνάδελφοι. Να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι ρήξη στην κυβέρνηση δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά.
«Το νομοσχέδιο βάζει ασφαλιστικές δικλείδες για τους ανήλικους, με τη γνωμάτευση ιατρικού συμβουλίου και με τη συγκατάθεση των γονέων. Όμως εμείς θέλουμε να διανύει το 18ο έτος της ηλικίας του, να είναι 17 και μία μέρα», σημείωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ.
Ακόμη, ανέφρε ότι «οι χειρουργικές επεμβάσεις, πρακτικές που έχουν καταδικαστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ΟΗΕ και που όλοι συνηγορούν ότι πρόκειται για μεσαιωνική αντιμετώπιση ο ακρωτηριασμός, δεν θα πρέπει να αποτελούν προϋπόθεση για αλλαγή ταυτότητας φύλου».
Παράλληλα, κατέθεσε την ανακοίνωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, που υποστηρίζει ότι η ταυτότητα φύλου είναι θέμα κοινωνικό και δικαίωμα των πολιτών.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο ο κ. Παπαχριστόπουλος αντέτεινε ότι τις ακούει, τις σέβεται, αλλά δεν τις συμμερίζεται.
«Το νομοσχέδιο αφορά μια πολύ-πολύ μικρή μειονότητα. Αλλά μια οργανωμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δοκιμάζεται με τους λίγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr