21 Μάρτιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι δεν συνεχάρη το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την «επανεκλογή» του, έπειτα από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σάλσμπερι στη Βρετανία.

Την αισιοδοξία του πως οι πρώτες αποτεφρώσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2019, εξέφρασε ο δάμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας ότι οι διαδικασiες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών προχωρά κανονικά.

Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για συμμορία που έχει οργανώσει πλεκτάνη

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια, ενώ, όπως πρόσθεσε, η χώρα του απάντησε και απέστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα.

Κόστος ανά χιλιόμετρο που αυξήθηκε έως και κατά 69% σε σχέση με το αρχικά προϋπολογισθέν, μείωση του αντικειμένου έργων κατά 55%, ελλιπής προετοιμασία των έργων από τους εταίρους του δημόσιου τομέα και, πρωτίστως, η υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες παραχωρησιούχους πριν από την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Την κλήση του Αντώνη Σαμαρά για την ερχόμενη Τρίτη ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, Θοδωρής Δρίτσας.

Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την υπόθεση NOVARTIS και το ενδιαφέρον αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο. Από τη θέση του προέδρου της επιτροπής, θέλω να βεβαιώσω τους πάντες, μετά λόγου γνώσεως, και με απόλυτη ευθύνη, ότι σχολαστικά, τόσο σχολαστικά, όπως για πρώτη φορά έχει συμβεί στα χρονικά των προανακριτικών επιτροπών, η επιτροπή αυτή έχει εξετάσει όλες τις λεπτές παραμέτρους του συνταγματικού και νομοθετικού πλαισίου και του κανονισμού της Βουλής", είπε ο πρόεδρος της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης Θοδωρής Δρίτσας, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, και πρόσθεσε ότι στόχος της επιτροπής είναι "να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν να ταλανίζεται ο δημόσιος βίος, επί μήνες, με σκανδαλολογία και σκανδαλοθηρία και στο τέλος να αποδεικνύεται ότι όλες αυτές οι διαδικασίες οδηγούν σε νομικό αδιέξοδο".

"Αυτή η ευθύνη ανήκει σε αυτή την επιτροπή και δεν εννοώ ότι η ευθύνη ανήκει στην πλειοψηφία της", είπε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε ότι "στις συνεδριάσεις που προηγήθηκαν, όλοι συνεισέφεραν και αυτά που κατεγράφησαν, μέχρι τώρα θα είναι πλούτος νομολογιακός και ίσως και νομοθετικός για το μέλλον".

Ο πρόεδρος της ειδικής επιτροπής, είπε πως "ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, έχει γίνει κατά γράμμα, στη βάση της εντολής που η επιτροπή αυτή πήρε από την ολομέλεια της Βουλής" και πρόσθεσε ότι "αυτή η επιτροπή, σε αντίθετη κατεύθυνση από όλες τις προηγούμενες προανακριτικές επιτροπές, θα γράψει ιστορία και θα ανοίξει το δρόμο, ώστε αυτό το πλέγμα που έχει καθορίσει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, το άρθρο 86 του Συντάγματος, και όλες αυτές οι διαδικασίες, να αποτελέσουν παρελθόν για το δημόσιο βίο της χώρας μας. Αυτή είναι η ουσία αυτής της επιτροπής και γι΄αυτό οι αποφάσεις της δεν αποτελούν μέρος ενός σχεδίου σκοπιμότητας, αποτελούν μέρος ενός σχεδίου ευθύνης".

O Θ. Δρίτσας ανέφερε επίσης ότι στάση ευθύνης είναι να εξαντλείται κάθε προσπάθεια, ώστε παρά το ισχύον πλαίσιο, οι υποθέσεις αυτές να παραπέμπονται στον φυσικό δικαστή.

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την Τουρκία, η ευρωπαϊκή οικονομία, οι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμίνιου που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Brexit είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί την προσεχή Τρίτη στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για "παροχή εξηγήσεων" και για την έκφραση γνώμης αναφορικά με την αρμοδιότητα της επιτροπής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας.

Εξεύρεση από πλευράς κυβέρνησης μιας μόνιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ,Γιώργος Πατούλης. 

Σελίδα 1 από 653