21 Απρίλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην Ημέρα της Γης, η οποία γιορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο τέτοια μέρα, 

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 07:36

Σεισμός 4,6R στη Χαλκιδική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:20 τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στο Παλιούρι Χαλκιδικής, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 07:02

Ο καιρός σήμερα

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τις Σποράδες, την Εύβοια, και την Κρήτη, όπου και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, θα κορυφωθούν στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, στο οποίο ανήκει και η Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου προς χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου.

Μια νέα μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση δείχνει ότι σχεδόν το 95% των ανθρώπων ζουν σε περιοχές με υψηλότερα επίπεδα σωματιδίων από αυτά που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον Guardian, οι φτωχές κοινότητες εκτίθενται στον χειρότερο ποιοτικά αέρα.

Στις γραφικές Ράχες Φθιώτιδας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, στον πολυχώρο NISI, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο μας για τη φυσική δόμηση φέτος.  Θα χτίσουμε ένα γεωδαιτικό κατάλυμα, με ξύλινο θόλο και εσωτερική διαρρύθμιση από πέτρες, πλιθιά, στοιβαχτό πηλό (cob), γαιόσακους, τσατμά και κουρέλια βουτηγμένα στον ασβέστη. Θα το επιχρίσουμε με κονιάματα με βάση τον πηλό.

Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης στην ακτή του Δήμου Θερμαϊκού προωθεί η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης 

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 16:00

Το μέγεθος των θηλαστικών μικραίνει

Η «έξοδος» των ανθρώπων από την Αφρική, που άρχισε πριν από περίπου 125.000 χρόνια, συνέπεσε -όχι τυχαία- με μια δραματική παγκόσμια μείωση του μεγέθους των θηλαστικών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αύξηση κατά 547.000 ευρώ παρουσίασε η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους των μικρών νησιών που παραδίδουν γάλα, αγελαδινό και αιγοπρόβειο, για το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρασκευή, 20 Απρίλιος 2018 08:13

Στα Ηλύσια της Τρέλας

Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε ζωντανό παιχνίδι ρόλων;

Σελίδα 1 από 538