20 Σεπτέμβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μετά από τρία χρόνια συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά, 

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 08:27

Τί λέει η «θεωρία των άκρων» στα ζώα

Νέα διεθνής επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κινδυνεύουν με εξαφάνιση περισσότερο τα είδη εκείνα που είναι είτε πιο μεγάλα, είτε πιο μικρά σε μέγεθος.

Περίπου 1.550 κυβικά φορτίου, που αποτελείται κυρίως από πετρελαιοειδή και νερό, έχουν απαντληθεί έως τώρα από τις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 08:24

Eldorado: Φεύγουμε έως την Πέμπτη

Σε τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση προχώρησε η Eldorado Gold, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που έως την Πέμπτη δεν δοθεί η άδεια για τις Σκουριές, τότε θα προχωρήσει σε ανάκληση των εργασιών στο έργο των Σκουριών.

Κατέρρευσε δημοτικό σχολείο, φόβοι για νεκρά παιδιά - Για 1.000 θύματα προειδοποιεί το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο - Ενεργοποιήθηκε και το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ 

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 06:38

O καιρός σήμερα

Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται κατά τόπους παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.

«Το κλείσιμο του master plan για την αποκατάσταση της Κορώνειας αναμένεται να υπογραφεί σε λίγες μέρες, γλυτώνοντας ουσιαστικά τη χώρα μας από ένα μεγάλο πρόστιμο από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέ δημιούργησε επίσημα ένα θαλάσσιο καταφύγιο 740.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το απομακρυσμένο νησί του Πάσχα, μια κίνηση που θα προστατεύσει δεκάδες είδη μοναδικά στον πλανήτη.

Εντυπωσιακό είναι το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο επάξια διεκδικεί τον τίτλο του πιο «πράσινου» πανεπιστημίου στην Ελλάδα, καθώς στο Ίδρυμα ανακυκλώνονται πλέον συστηματικά 15 υλικά.

Από έναν νέο κυκλώνα, την «Μαρία», δοκιμάζεται ξανά η Καραϊβική λίγες ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα.

Σελίδα 1 από 436