19 Οκτώβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ εξέδωσε ανακοίνωση, ενημερώνοντας πως θα διαβιβάσουν στα μέλη της Συγκλήτου το αίτημα φοιτητών για τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συνεδρίασης, κατά την οποία όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι φοιτητές θα μπορούν να θέσουν τα αιτήματά τους.

Αγνωστοι ξυλοκόπησαν φύλακα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επειδή τους έκανε παρατήρηση! Μάλιστα, ο θυρωρός είχε στόχο την προστασία ανήλικων παιδιών. Το θέμα των περιστατικών βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, τα οποία αυξάνονται εκθετικά τον τελευταίο καιρό, φέρνει στη Βουλή η τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ρωτώντας τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου «έως πότε θα κλείνετε τα μάτια;».

Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, καταδικάζοντας «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ομηρεία την οποία υπέστησαν τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Κυριακή, 15 Οκτώβριος 2017 20:45

Κάνουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη

Με υπογραφή Γαβρόγλου, ετοιμάζονται να «επιστρατεύσουν» νηπιαγωγούς που αρνούνται να συμμετάσχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων, που ικανοποιεί έτσι ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας.

Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 08:05

Ενα μήνα χωρίς καθηγητές στα βασικά

Πέρυσι επτά παιδιά από τα δέκα που φοιτούσαν στην Γ΄ Λυκείου του σχολείου Πρεσπών πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάποια χωρίς εξωσχολική βοήθεια. «Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας, γιατί θα σπουδάσουν και θα γυρίσουν πίσω και έτσι θα αναπτυχθούν οι Πρέσπες.

Την οδύνη του και τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, για την απώλεια του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη ΠαντήΓενικού Γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Παντή.

Ολοκληρώθηκε το έργο της εγκατάστασης και των υποδομών για την προσωρινή στέγαση του Δημοτικού Σχολείου Βρίσας, που είχε αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας.

H Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης φιλοξένησε κατά το χρονικό διάστημα 1 με 30 Σεπτεμβρίου 2017, για τέταρτη συνεχή χρονιά, 

«Με την οικογένεια...ασφαλώς κυκλοφορώ!» είναι ο τίτλος της έκθεσης για την οδική ασφάλεια που ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη. Την έκθεση διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη "Συμμαχία για την Ελλάδα", στο πλαίσιο του προγράμματος «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μαθητές, γονείς, καθώς και ερασιτέχνες και επαγγελματίες οδηγούς.

Σελίδα 1 από 171