21 Απρίλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες ώστε η νέα γενιά των βιοκαυσίμων να έλθει στο προσκήνιο, ξανακερδίζοντας το «στοίχημα» της ανταγωνιστικότητας έναντι των άλλων καυσίμων, 

Σε «εποικοδομητικό πνεύμα» διεξάγονται οι συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, όπως υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί «στην ώρα του». Εξέφρασε αισιοδοξία για ενεργή συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Την εκτίμηση πως η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα είναι κοντά, αλλά και στη διευκρίνηση ότι η τελική λύση θα απαιτήσει να παρέλθουν κάποιες εβδομάδες, έκανε από την Ουάσιγκτον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, όπως μεταδίδει από την Ουάσιγκτον ο συνεργάτης του real.gr Και ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Θανάσης Τσίτσας

«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας κοινής συμφωνίας», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ερωτηθείς για το χρόνο αποκρυστάλλωσης της τελικής λύσης ο Όλαφ Σολτς ανέφερε πως η τελική απόφαση δεν θα ληφθεί στη συνεδρίαση του Ecofin στη Σόφια, την επόμενη εβδομάδα και πως θα απαιτηθεί χρόνος. «Θα απαιτηθούν πολλές ακόμα εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν την δήλωση Σόλτς, ο Πόουλ Τόμσεν, αφού προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα πάει καλά στις αγορές, ξεκαθάριζε πως ο χρόνος για τη λήψη αποφάσεων είναι περιορισμένος, επιμένοντας για νέα μέτρα σε μια συμφωνία που πρέπει να γίνει άμεσα γνωστή αν η Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο, έλεγε κι εκείνος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία και ξεκαθάριζε ότι δεν συζητάμε παράταση προγράμματος.

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του Ταμείου, δείχνοντας πως τα κομμάτια για την τελική συμφωνία μπαίνουν σταδιακά στη θέση τους και πως η Ελλάδα θα μπορέσει να έχει μια «καλή έξοδο» από το πρόγραμμα, με την προϋπόθεση πως θα μείνει πιστή στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Παράταση λίγων ημερών έλαβε η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για την ένταξη στο Μέτρο 11 «Βιολογική Κτηνοτροφία». Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι τα μεσάνυκτα της Τρίτης 24 Απριλίου.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO) Ρομπέρτο Αζεβέντο προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους μιας κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, υποστηρίζοντας ότι θα κινδύνευαν "πολλές θέσεις εργασίας".

Και επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς η σχετική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε στο taxisnet.

Μια απίστευτη παγίδα σε βάρος χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμένουν μακριά από τα σπίτια τρων οικογενειών τους στήνει φέτος το ΥΠΟΙΚ μέσω της απόφασης που εξέδωσε για τον καθορισμό της διαδικασίας ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Μερική και σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση από την εφορία εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, προωθεί η ΑΑΔΕ, εφόσον ο φορολογούμενος ενταχθεί σε ρύθμιση την οποία τηρεί.

Το χρονικό των ταραγμένων σχέσεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους σκιαγραφεί η Handelsblatt. Σήμερα οι εντάσεις ανήκουν στο παρελθόν, οι τόνοι έπεσαν και το ΔΝΤ χρειάζεται την Ευρώπη αλλά και το αντίστροφο.

Σελίδα 1 από 767