20 Σεπτέμβριος 2017

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση έως 350 ευρώ θα λάβουν όσοι εργοδότες μετατρέψουν τους εργαζόμενους που απασχολούν με μπλοκάκι σε μισθωτούς.

Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Μπλόκο στη φοροδιαφυγή επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών μέσω της υποχρεωτικής καθιέρωσης ενός και μοναδικού επαγγελματικού λογαριασμού για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Η πλήρης λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και του εξωδικαστικού μηχανισμού παράλληλα με την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αποτελούν την βασική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο εν όψει της τρίτης αξιολόγησης.

«Πλησιάζει πολύ σύντομα η στιγμή που θα έρθει ο … λογαριασμός για την Ελλάδα», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που φέρει τον τίτλο: «Ήρθε η ώρα της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα και οι αγορές είναι και πάλι επιφυλακτικές».

Την οριστική παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου να διενεργήσει φορολογικούς ελέγχους σε χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων της χρήσης του 2000, καθώς επίσης και σε υποθέσεις φόρου εισοδήματος και ΚΒΣ των χρήσεων 2001-2005, για τις οποίες είχαν υποβληθεί κανονικά οι σχετικές φορολογικές δηλώσεις αποδέχεται ουσιαστικά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση που εξέδωσε στις 15 Σεπτεμβρίου ο διοικητής της Αρχής, Γ. Πιτσιλής.

Διαβάστε ποιοι χάνουν και ποιοι ευνοούνται - Ασφαλισμένοι, κυρίως του πρώην ΟΑΕΕ, θα υποστούν μείωση έως και 30%

Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 13:15

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας σε νέα Ι.Χ.

Ενόψει της προετοιμασίας των ειδοποιητηρίων για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων του 2018, που θα καταβληθούν ως τις αρχές του επομένου έτους, ο ΣΕΑΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζει τη διαβεβαίωση του ΥΠΟΙΚ ότι τα τέλη κυκλοφορίας για τα νεώτερα αυτοκίνητα θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Σημαντικές εγκύκλιοι με τις οποίες ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει η έκδοση νέων συντάξεων, για να μη χαθούν χρήματα που έχουν προβλεφθεί για τον σκοπό αυτό στον προϋπολογισμό, δημοσιοποίησε ο Τάσος Πετρόπουλος.

Νέα ηλεκτρονικά αρχεία περιμένει η ΑΑΔΕ από τον ΕΦΚΑ προκειμένου να προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και να διορθώσει λάθη που έγιναν και εξαιτίας των οποίων συνταξιούχοι που έλαβαν πέρυσι την «13η σύνταξη» έχασαν την έκπτωση που δικαιούταν στον συγκεκριμένο φόρο.

Σελίδα 1 από 641