27 Μάιος 2017

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη διαβεβαίωση ότι εντός του έτους θα καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, 

«Στοχεύουμε στην προσέλκυση 500.000- 600.000 Κινέζων τουριστών κατα έτος στην χώρα μας, την επόμενη διετία» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, 

Στη διαπίστωση ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του γ’ μνημονίου έχει επιπτώσεις και στην απονομή των συντάξεων, προέβη ο Όμιλος για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Δικαιώματα (ΟΚΕΔ).

Χαριστική βολή στην προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας μέσα στο 2017, παράταση της οικονομικής ασφυξίας και αναβολή αποφάσεων για κάθε είδους επενδύσεις θα έχει ως αποτέλεσμα η αποδοχή από την κυβέρνηση μιας συνολικής συμφωνίας, η οποία δεν θα περιγράφει σαφώς τη μεσοπρόθεσμη λύση για την ανάκαμψη του χρέους.

Για μία ακόμη φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δίνει το στίγμα του, ως διανοούμενος της πολιτικής.

Την εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διατήρηση των εργασιακών διατάξεων που ψηφίστηκαν το 2011 έως τη λήξη του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς αναφορά σε ημερομηνίες καταδεικνύει η αναφορά του εκπροσώπου του Π. Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης του Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Ο νέος ‬Νόμος 4469/2017 για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που προβλέπει ‬μία ‬διαδικασία ρύθμισης όλων ‬των οφειλών μια επιχείρησης ‬προς ‬το ‬σύνολο ‬των πιστωτών, ‬δηλαδή ‬τράπεζες, εφορίες, ‬τελωνεία, ‬δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες (π.χ. προμηθευτές) θα ενεργοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2017 και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 31/12/2018, ενώ στις 4 Αυγούστου 2017 θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών.

40 νέοι επαγγελματίες και ερευνητές του Cycle d’Urbanisme της διεθνούς κύρους Σχολής πολιτικών επιστημών Sciences Po Παρισιού εργάζονται κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη με στόχο να συμβάλλουν στη χάραξη στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης για την πόλη.

Κεντρική Μακεδονία, Νότιο Αιγαίο, Αττική και Κρήτη ήταν οι περιφέρειες με τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, κατά τη διάρκεια του 2016, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επενδυτικών σχεδίων, που αφορούν στην ίδρυση νέων Κέντρων Logistics στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην επέκταση των δραστηριοτήτων όσων ήδη λειτουργούν.

Σελίδα 1 από 558