17 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 15:45

Τη Μέρκελ υποδέχεται ο Μακρόν την Παρασκευή για το μέλλον της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα δεχθεί την Παρασκευή στο Μέγαρο των Ηλυσίων την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ορκίστηκε για τέταρτη συναπτή θητεία, ανακοίνωσε η γαλλική Προεδρία.

Ο κ. Μακρόν θα υποδεχθεί «αργά το απόγευμα της Παρασκευής για συνάντηση εργασίας» την κ. Μέρκελ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κεντροδεξιά πολιτικός ορκίστηκε το πρωί για την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία της Γερμανίας έπειτα από μια εξάμηνη περίοδο πολιτικής παράλυσης, μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι θα μεταβεί στο Παρίσι για να προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 22ας και της 23ης Μαρτίου και για να αποσαφηνίσει «τι θεωρούν το επόμενο στάδιο».

Πριν από εκείνη, στο Παρίσι μεταβαίνει ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, σύμφωνα με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Το Παρίσι και το Βερολίνο έχουν δεσμευτεί να δώσουν από κοινού για μια νέα ώθηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την άνοδο του λαϊκισμού. Ωστόσο η Γερμανία, η οποία φοβάται κυρίως ότι μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώσει τα χρέη των εταίρων της, γι' αυτό και έχει ανταποκριθεί μόνον αόριστα στις γαλλικές ιδέες για κοινό προϋπολογισμό και υπουργό Οικονομικών των 19 κρατών - μελών της Ευρωζώνης.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr