22 Ιανουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Shirley Valentine

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 20:00

Ρωσία: Διαμάχη για την προβολή του ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν για τον Πούτιν

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή πρότεινε στο «Πρώτο κανάλι» της κρατικής τηλεόρασης να αναβάλει την προβολή του ντοκιμαντέρ του γνωστού Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν για τον Πούτιν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι ρωσικές προεδρικές εκλογές, γνωστοποίησε η εφημερίδα Vedomosti.

 Από τυπικής απόψεως η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν εντόπισε στις ενέργειες του καναλιού κάποια έκνομη προπαγάνδιση θέσεων, μεσούσης της προεκλογική εκστρατείας, δήλωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Έλα Παμβφίλοβα.

Ωστόσο, υπογράμμισε η Παμφίλοβα, κατά την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας το «Πρώτο Κανάλι» «θα πρέπει να ενεργεί με την δέουσα προσοχή ώστε να μην δημιουργούνται ζητήματα για τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται η προεκλογική εκστρατεία διότι», όπως είπε, «με βάση τις προσφυγές που γίνονται στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, τέτοια ζητήματα δημιουργούνται».

Η αντιπολίτευση και κυρίως το Κόμμα «Γιάμπλακο» είχε προσφύγει στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, θεωρώντας ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Το «Πρώτο Κανάλι» γνωστοποίησε στην εφημερίδα Vedomosti ότι προς το παρόν δεν έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή και δεν προέβη σε άλλα σχόλια.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr