21 Φεβρουάριος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 13 Φεβρουάριος 2018 16:00

Τίλερσον: Το Ι.Κ. παραμένει σοβαρή απειλή

«Ο τερματισμός της ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης δεν σημαίνει ότι πετύχαμε βιώσιμη νίκη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο παραμένει σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής, της πατρίδας μας και άλλες περιοχές του πλανήτη», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον από το Κουβέιτ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

«Οι τζιχαντιστές, που έχουν χάσει όλα τα εδάφη που είχαν υπό τον έλεγχό τους στο Ιράκ και βρίσκονται στα πρόθυρα ήττας και στη Συρία, προσπαθούν να κερδίσουν εδάφη σε άλλες χώρες όπου είναι ενεργοί», σημείωσε ο Τίλερσον, εκτιμώντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ιστορία αλλού».

Ο Τίλερσον επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον έχει αποφασίσει να προσφέρει επιπλέον βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σταθεροποίηση των περιοχών της Συρίας που έχουν απελευθερωθεί από το Ι.Κ.

«Στο Ιράκ και τη Συρία το Ι.Κ. προσπαθεί να στραφεί στο αντάρτικο. Σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, τις Φιλιππίνες, τη Λιβύη, τη Δυτική Αφρική και αλλού προσπαθεί να δημιουργήσει ασφαλή καταφύγια», εξήγησε.

Ο Τίλερσον εξέφρασε εξάλλου την ανησυχία του για τα τελευταία γεγονότα στη βορειοδυτική Συρία, όπου η Τουρκία έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία στηρίζεται από τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι έχει επίγνωση «των νόμιμων ανησυχιών της Τουρκίας για την ασφάλειά της».

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr