19 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 10 Νοέμβριος 2017 19:47

Στη Βαρκελώνη συνεχίζεται ο αγώνας για ανεξαρτησία

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την Διακήρυξη της Ανεξάρτητης Δημοκρατίας της Καταλονίας και της εφαρμογής του αρθού 155 του συντάγματος από την Κυβέρνηση της Μαδρίτης, σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιήθηκε η

Κείμενο - Φωτογραφίες: Μαρία Χατζή

 άρση της αυτονομίας της επαρχίας της Καταλονίας και της καθαίρεσης της Generalitat (αυτόνομης κυβέρνησης της Κταλονίας) και ενώ τα μέλη της κυβέρνησης τελούν υπό κράτηση είτε βρίσκονται στις Βρυξέλλες, οι Καταλανοί συνεχίζουν να παλεύουν για το διακαίωμα στην αυτοδιάθεση με συλαλλητήρια, γενική απεργία και παρεμβάσεις σε δημόσιους οργανισμούς. Ένα από τα αιτήματά τους είναι η απελευθέρωση των διωκόμενων πολιτικών (πως αλλαζουν οι καιροί)​.

Αίσθηση προκαλούν τα συνθήματα και τα αντιφρανκικά τραγούδια. Οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας συνεχίζουν να είναι πίστοι στην ιδέα της Ανεξάρτητης Καταλόνιας παρά τις αντιρρήσεις των δύσπιστων, που βλέπουν πίσω από αυτό μια προσπάθεια κάλυψης των σκανδάλων κτάχρησης δημοσίου χρήματος, τα οποία έγιναν γνωστά το καλοκαίρι και τα επερχόμενα μέτρα λιτότητας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πανό στην πορεία έγραφε "όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας".

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr