19 Ιούλιος 2018

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 16:12

Η Καταλονία δεν έγινε ανεξάρτητη ούτε και σήμερα

Φωτο: Μαρία Χατζή Φωτο: Μαρία Χατζή

Χθες, 11/10, χιλιάδες Καταλανοί συγκεντρώθηκαν στο Ark de Triunf απέναντι από το Parc de Ciudadela, όπου και βρίσκεται το Καταλανικό κοινοβούλιο αναμένοτας τα αποτελέσματα της διαβούλευσης του κοινοβουλίου σε σχέση με το ζήτημα της Ανεξαρτησίας.  Η πίεση έντονη από νωρίς της ίδιας μέρας, καθώς δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν κλείνοντας όλες τις εισόδους του πάρκου.

Ανταπόκριση από Βαρκελώνη

Κείμενο - Φωτογραφίες: Μαρία Χατζή

Η κυβέρνηση της Μαδρίτης είχε προειδοποιήσει ότι αν ο πρόεδρος  προέβαινε στην ανακήριξη της Ανεξερτησίας της Καταλονίας, θα συλαμβάνονταν και θα δικάζονταν για εσχάτη προδοσία και απόπειρα πραξικοπήματος.

 Ταυτόχρονα, προέβη σε πάγωμα του προϋπολογισμού της Καταλονίας.

Μέσα σε κλιμα έντονης φόρτισης, αποτέλεσμα πολλών ημερών διαδικτιακού πολέμου αναμέσα σε υπέρμαχους και μη της Ανεξαρτησίας και της μη δικαιολογούμενης άσκησης βίας και καταστρατήγισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του καταλανικού λαού από την μερία της Κυβέρνησης της Μαδρίτης, ο κόσμος κρατώντας ή και φορώντας ως μπέρτα την σημαία της Καταλονίας, γέμισε το Art de Triunf και τους γύρω δρόμους φωνάζοντας συνθήματα.

Η αναπνοή του κόσμου κόπηκε όταν στις 7:30 ώρα Ισπανίας, μισή ώρα μέτα από την αναμενόμενη ώρα, ο Καταλανός πρόεδρος δήλωσε ότι οφείλει να σεβαστεί τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ένω άγριες κραυγές ακούστηκαν μέτα την επόμενη του δήλωση. Είναι, όμως απαραίτητο το άνοιγμα του διαλόγου με την κυβέρνηση της Μαδρίτης.

Η Καταλονία δεν έγινε ανεξάρτητη ούτε και σήμερα.   

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr