21 Ιούλιος 2018

RSS Facebook Twitter

Τετάρτη, 04 Οκτώβριος 2017 21:15

Είναι γεγονός! Plus-size μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα του Alexander McQueen

O διάσημος οίκος Alexander McQueen επέλεξε για πρώτη φορά δύο plus-size μοντέλα να περπατήσουν στο fashion show του.

Η Sarah Burton, creative director του οίκου Alexander McQueen, παρουσίασε στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού μια συλλογή με κύρια χαρακτηριστικά το βολάν και τα florals για τη σεζόν SS18.

Αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον όμως ήταν ότι στο catwalk εμφανίστηκαν δύο μοντέλα με καμπύλες που διέφεραν από τα υπόλοιπα αδύνατα κορίτσια.

Η Eline Lykke από τη Νορβηγία και η Ολλανδή φοιτήτρια Betsy Teske περπάτησαν μαζί με τα άλλα διάσημα μοντέλα και έδειξαν στο Παρίσι ότι η ποικιλομορφία είναι πολύ αναγκαία στην πασαρέλα.

Ο casting director του McQueen, Jess Hallett, δήλωσε ότι η απόφαση προέκυψε ως αποτέλεσμα του θέματος της συλλογής που «αφορούσε την αδελφοσύνη και τον εορτασμό της θηλυκότητας».

Και τα δύο κορίτσια πόσταραν στο προφίλ τους στο Instagram τον ενθουσιασμό τους που συμμετείχαν στο fashion show του διάσημου οίκου.

Στην Ευρώπη, το μέγεθος εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα κατά τη διάρκεια κάθε εβδομάδας μόδας καθώς τον περασμένο μήνα, οι όμιλοι LVMH και Kering ένωσαν τις δυνάμεις τους στη δέσμευση να απαγορεύσουν μοντέλα κάτω από το μέγεθος 34 στις πασαρέλες.

Οι δύο εταιρείες που ελέγχουν μια σειρά από γνωστούς οίκους, όπως Christian Dior, Louis Vuitton, Saint Laurent και Balenciaga, υποσχέθηκαν πως θα χρησιμοποιούν μόνο μοντέλα ηλικίας 16 ετών και άνω από εδώ και πέρα, ενώ τα κορίτσια αυτά θα πρέπει να φορούν τουλάχιστον νούμερο 34.

Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο που ψηφίστηκε τον Μάιο, τα μοντέλα θα πρέπει επίσης να διαθέτουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει πως είναι υγιή και δεν είναι υπερβολικά λεπτά.

 

 

 

[bovary.gr]

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr