22 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018 22:40

Τον πρώτο κύκλο τεχνολογικών επενδύσεων για το 2018 ανακοινώσε σήμερα η Metavallon VC

Τον πρώτο κύκλο τεχνολογικών επενδύσεων Pre-Seed (προ σποράς) για το 2018 ανακοινώσε σήμερα η Metavallon VC και αναζητά εταιρίες ή 

και ομάδες με εφαρμογές τεχνολογίας σε αρχικό στάδιο δραστηριοποίησης στην αγορά, από την Ελλάδα και την Ευρώπη με έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας.

Οι επιχειρηματικές προτάσεις που θα υποβληθούν πρέπει:

-Να περιλαμβάνουν κατ' ελάχιστο μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία που να έχει ήδη αναπτυχθεί και εφαρμοστεί στοχεύουν στη διεθνή αγορά με επικέντρωση σε αναπτυσσόμενους τομείς

-Να προέρχονται από μια ταλαντούχο και αφοσιωμένη στο εγχείρημα ομάδα

To επενδυτικό σχήμα αναζητά επιχειρηματικές προτάσεις που επικεντρώνονται σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων Big data, Internet of Things, (AR& VR), Τεχνητής Νοημοσύνης (Machine Learning & AI), και σε μια σειρά από τομείς όπως της Ενέργειας, Ναυτιλίας,Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Μεταφορών, και Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας.

Οι ομάδες στις οποίες η Metavallon VC θα επενδύσει λαμβάνουν μεταξύ άλλων:

-Επένδυση έως 200.000 ευρώ με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

-Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης της Metavallon VC, το οποίο περιλαμβάνει 10 εβδομάδες υποστήριξης σε εφαρμογές του επιχειρηματικού μοντέλου στην αγορά και 3 εβδομάδες αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο και την Silicon Valley

-Δωρεάν υπηρεσίες αξίας έως 100.000 ευρώ στην αρχή της σύστασης της εταιρείας από το δίκτυο συνεργατών της

-Συνεργασίες με εταιρείες ηγέτες στους τομείς και στις τεχνολογίες στόχους για πιλοτικές εφαρμογές

-Πρόσβαση στην διεθνή αγορά και το δίκτυο πελατών και επενδυτών της Metavallon VC σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Υποστήριξη HR για τη γρήγορη στελέχωση των εταιρειών

-Συμμετοχή σε επόμενους γύρους χρηματοδότησης με επενδύσεις έως 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώτος αυτός επενδυτικός κύκλος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, πέραν της αξιοσημείωτης ευκαιρίας για στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, σημαίνει και την απαρχή της εισροής σημαντικών πλέον κεφαλαίων προς τον τομέα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας πολύ αρχικών σταδίων, που μπορεί να αποτελέσει στοιχείο ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος θα είναι ανοικτή έως τις 15 Απριλίου 2018 ενώ η αξιολόγηση και η επενδυτική απόφαση θα γίνει τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την πρότασή τους μέσω της ιστοσελίδας της Metavallon VC.

Η Metavallon VC. ένα νέο επενδυτικό σχήμα επιχειρηματικών κεφαλαίων ύψους 32 εκατ. ευρώ που εξειδικεύεται σε χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας. Το σχήμα επενδύει στα πολύ αρχικά στάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμες αγορές και τεχνολογίες αιχμής. Ο σκοπός της Metavallon VC είναι να επενδύει σε και να υποστηρίζει φιλόδοξους και ταλαντούχους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν πρωτοπόρες εταιρίες και να εξελιχθούν σε γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές και σε παγκόσμιο επίπεδο.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr