Πέμπτη, 16 Νοέμβριος 2017 10:27

Ένα κατάστημα που μας εισάγει σε μία νέα εποχή

Στην Τσιμισκή λειτουργεί το πρώτο κατάστημα IQOS στη Θεσσαλονίκη Στην Τσιμισκή λειτουργεί το πρώτο κατάστημα IQOS στη Θεσσαλονίκη

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, λειτουργεί από τον περασμένο Μάιο το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη του εναλλακτικού καπνικού προϊόντος IQOS, που έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, ακόμη πιο εξελιγμένο και από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, στο οποίο υπάρχει καπνός (και όχι υγρά αναπλήρωσης) ο οποίος όμως δεν καίγεται αλλά θερμαίνεται.

Η τεχνολογία πάνω στην οποία βασίστηκε η δημιουργία του ονομάζεται ‘’Heat-Not-Burn’’ και αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία και είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της καπνοβιομηχανίας καθώς και της συνολικής της επένδυσης, ύψους άνω των 3 δις. δολαρίων, για την ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από προϊόντα καινοτόμα και δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Το IQOS, που έχει φτάσει στην πόλη μας μέσω του ομώνυμου καταστήματος, είναι το πρώτο από αυτά τα προϊόντα και είναι η απόδειξη πως το όραμα μίας εταιρείας αλλά και η καινοτομία μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα με σεβασμό στην παραδοσιακά πρώτη ύλη – που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο καπνός –, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, να ενισχύσουν την εφοδιαστική αλυσίδα και να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο ζωής.

Το κατάστημα IQOS ξεχωρίζει για την υψηλή αισθητική του και βασίζεται στις λιτές, καθαρές γραμμές σε χρώμα λευκό και στις ξύλινες λεπτομέρειες.


Μπαίνοντας κανείς στο κατάστημα, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό αφού τον ρωτήσει αν είναι καπνιστής, τον ξεναγεί σε ένα πολύ άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, εξηγεί με υπομονή και ενδελεχώς τον τρόπο με τον οποίο ο καπνός θερμαίνεται σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, σταθερά κάτω από τους 300 βαθμούς κελσίου, ώστε να δίνει στους καπνιστές μία πραγματική καπνιστική εμπειρία μειώνοντας σημαντικά το σχηματισμό των ουσιών που είναι ευρέως αναγνωρισμένες ως οι πιο πιθανές αιτίες για την εκδήλωση των σχετιζόμενων με το κάπνισμα ασθενειών. Επίσης, το IQOS δεν παράγει καπνό αλλά αερόλυμα το οποίο διαλύεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μυρίζουν οι εσωτερικοί χώροι, τα ρούχα, τα μαλλιά, τα δάχτυλα των χεριών. 

Στη χώρα μας έφτασε το 2016 και διατίθεται από την Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, η οποία έχει πραγματοποιήσει και αυτή με τη σειρά της μια πολύ μεγάλη επένδυση. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, δημιουργούνται αυτή την στιγμή 2 νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής ειδικών για το IQOS ράβδων καπνού (heets). Έτσι η Παπαστράτος από τον Ιανουάριο του 2018 σταματά να παράγει τσιγάρα και τα νέα της προϊόντα θα εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου. Η επένδυση αυτή ύψους 300 εκατ. ευρώ, δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας που έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες 800 θέσεις της Παπαστράτος

Το κατάστημα IQOS της Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα 23 παρόμοια καταστήματα που λειτουργούν ήδη  στη χώρα μας, 11 εκ των οποίων βρίσκονται εντός Αττικής και τα υπόλοιπα 12 στις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας όπως Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Σέρρες, Καλαμάτα, Βόλος, Πύργος, Λάρισα και Πάτρα. Επίσης το IQOS είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα αλλά και στο δίκτυο καταστημάτων Public.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

αρχή της σελίδας