17 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

TV-Επιλογές

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 19:19

Κίνδυνος υποβιβασμού για τον ΠΑΟΚ

Πολύ βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης αρχικά, για τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ σχετικά με όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Τούμπα.

 Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη κατά του Ιβάν Σαββίδη άσκησε για πράξεις που τιμωρούνται από τις διατάξεις σειράς άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Μεταξύ αυτών, και για τις απειλές που εκτόξευσε και που βάσει του Κώδικα επισύρουν αυστηρές ποινές για τον ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα, ο Κ.Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League την δίωξη εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ θεωρηθεί υπαίτιος για τη διακοπή είναι ορατός ο κίνδυνος να τιμωρηθεί με -3 φέτος και -2 του χρόνου για τη διακοπή με βάση τον ΚΑΠ, εκτός από τις ποινές της πειθαρχικής δίωξης που είναι ξεχωριστές.

Ειδικότερα, το άρθρο 19 για τις απειλές επισύρει ποινές από αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμό.

Επιπλέον, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους από 3 έως 5 χρόνια.

Η κλήση από τον αθλητικό δικαστή της Super League στον ΠΑΟΚ αναμένεται το απόγευμα.

Τι προβλέπει το άρθρο 19
Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:
"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας".

πηγή: tanea.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr