24 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Κυριακή, 19 Ιούλιος 2015 09:17

EFSM: Εκταμιεύονται αύριο τα 7,16 δισ. ευρώ

Αύριο θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος τα 7,16 δισ. ευρώ που θα απελευθερωθούν από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM), 

στο πλαίσιο της απόφασης για τη χορήγηση βραχυπρόθεσμης οικονομικής βοήθεια προς την Ελλάδα.

Το δάνειο-γέφυρα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει το ομόλογο της ΕΚΤ ύψους 4,2 δισ. ευρώ, το οποίο λήγει τη Δευτέρα, αλλά και τις δόσεις προς το ΔΝΤ που εκκρεμούν από τον Ιούνιο, μέχρις ότου η χώρα θα αρχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπροφσκις ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ότι ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές διαδικασίας για την άμεση παροχή δανείου ύψους 7,16 δισ.ευρω στην Ελλάδα, καθώς το Συμβούλιο εξέδωσε απόφαση για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSM).

Το δάνειο θα έχει μέγιστη διάρκεια τριών μηνών και θα καταβληθεί έως και σε δύο δόσεις.

Ταυτόχρονα οι χώρες της ευρωζώνης έδωσαν στην Επιτροπή εντολή διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά για την επίτευξη συμφωνίας, εντός των προσεχών εβδομάδων, με την Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

 

 

 

koutipandoras.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]