18 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 14:45

Τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και σχεδόν 2 χρόνια κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές

Οι γερμανικές εξαγωγές κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξησή τους εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, προσφέροντας κάποια ανακούφιση στις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο.

Η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2017 ενώ ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση κατά 0,4%.

«Ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βιομηχανία είναι σε ύφεση, ολόκληρη η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να αποφύγει μια ακόμα συρρίκνωση –και άρα μια τεχνική ύφεση—την τελευταία στιγμή», σχολίασε ο Κάρστεν Μπρζέσκι, οικονομολόγος στην ING.

Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο ενώ τα πρόσφατα στοιχεία υποδήλωσαν κακές επιδόσεις για τη μεταποίηση το τρίτο τρίμηνο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γερμανία σε τεχνική ύφεση – που ορίζεται ως δύο συνεχή τρίμηνα συρρίκνωσης.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Σεπτέμβριο. Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 19,2 δισεκ. ευρώ από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 18,7 δισεκ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εισαγωγές να παραμείνουν αμετάβλητες και εκτιμούσαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα 18,1 δισεκ. ευρώ.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr