18 Νοέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 10 Ιούλιος 2019 07:00

Σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ από την κυβέρνηση - Τι περιλαμβάνει

Σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των νέων δεδομένων για την κατάσταση της ΔΕΗ -  Χατζηδάκης: Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ θα είναι «προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων

Σε ριζικές και αστραπιαίες λύσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ, για την οποία, σύμφωνα με πληροφοριες, ετοιμάζεται σχέδιο σωτηρίας, με χρονοδιάγραμμα και κινήσεις που θα τονώσουν τη ρευστότητα και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.

Διόλου τυχαία η επιλογή του πρωθυπουργού να αποτελέσει η ΔΕΗ το βασικό αντικείμενο της πρώτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Η εξειδίκευση, για τις επόμενες κινήσεις, αναμένεται να δοθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, αφού γίνει μελέτη της καταστασης.

Απαιτούνται, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση, αστραπιαίες λύσεις για την εταιρεία, ενώ ενδέχεται οι πρώτες κινήσεις να πραγματοποιηθούν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να μην τίθεται θέμα πώλησης, καθοτι το οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας δεν θα επέτρεπε, τη δεδομένη στιγμή, να υπάρξει κάποιο σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση του στρατηγικού επενδυτή περνάει σε δεύτερη φάση.

Συμφωνα με πληροφοριες, βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης καταγραφή των νέων δεδομένων για την κατάσταση της εταιρειας, αφου το σχέδιο που είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση, ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγές και τροποποιήσεις, καθώς από τοτε η θέση της ΔΕΗ έχει επιβαρυνθεί.

Είναι σαφες πως το σχέδιο για τη ΔΕΗ, θα αποτελέσει κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση, αφου είναι ένα ζήτηματα πολυπαραγοντικό, όπου δεν αφορά μόνο το τι θα αποφασίσει η ελληνική πλευρά, διότι εμπλέκονται και άλλες πλευρές, όπως η Κομισιόν, η Επιτροπή Ανταγωνισμού κλπ. Να σημειωθεί πως ακόμη και η διοίκηση της ΔΕΗ διορίζεται από το υπερταμείο.

Από την κυβέρνηση αντιλαμβάνονται, επίσης, ότι υπάρχει σοβαρο ζητημα υποστελέχωσης σε κρίσιμους τομείς όπως πχ τα δίκτυα διανομής μέσα στη δύσκολη καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε

Παντως, προς το παρόν, η παρέμβαση για τη βελτίωση της ΔΕΗ, δεν φαίνεται να έχει νομοθετικό χαρακτήρα, αλλά πιθανότητα,το επόμενο διάστημα, να γίνουν κάποιες κινήσεις σχετικες με την επιχειρηματική λειτουργία της εταιρείας.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστης Χατζηδάκης έχει δηλώσει πως το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ θα είναι «προς όφελος καταναλωτών και εργαζομένων και θα δώσει νέα προοπτική στην εταιρεία». Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση. «Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς» τόνισε.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr