16 Ιούλιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Κυριακή, 13 Ιανουάριος 2019 09:24

Επίδομα ενοικίου: Δείτε τα κριτήρια - Ποιο θα είναι το όριο

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για τον καθορισμό του επιδόματος ενοικίου. Πλέον, γίνονται οι τελευταίοι υπολογισμοί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των πιθανών δικαιούχων για το επίδομα στέγασης. Η καταβολή του  θα γίνεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Η κυβερνητική πρόταση θα τεθεί υπόψιν στους θεσμούς και εάν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει η νομοθέτησή του.


Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», το επίδομα ενοικίου θα έχει ως εισοδηματικό όριο τα 7.000 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ ανώτατο όριο θα είναι τα 21 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν περισσότερο από 300.000 νοικοκυριά.  Άλλωστε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έχει εξασφαλίσει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Η επιδότηση του ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα -  ανάλογα με τον αριθμό των μελών σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και τα σχετικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και τους ανάλογους υπολογισμούς, 70 ευρώ θα λαμβάνουν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με προσαύξηση 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από 840 ευρώ έως 2.500 ευρώ το χρόνο.

εθνος.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr