24 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τoν ερχόμενο μήνα και όχι κατά τον τρέχοντα αναμένεται η θέσπιση της σχεδιαζόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη προς τα ταμεία. Αυτό σημαίνει πως η εφαρμογή της θα «τρέξει» προς το τέλος Μαρτίου, αν όχι στις αρχές Απριλίου.

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

Μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές μάχες στην προσπάθεια των συνταξιούχων να κερδίσουν τα αναδρομικά από τις περικοπές στις συντάξεις και από την κατάργηση των δώρων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, οι Τράπεζες υποχρεούνται να παρέχουν ενημέρωση στις φορολογικές αρχές για όλους τους τύπους των τραπεζικών προϊόντων που έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σε αυτές εφόσον τους ζητείται.

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου 

Στο 30,123 εκατ. ανήλθε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας το 2018, με την εισερχόμενη τουριστική κίνηση 

Με τροπολογία της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, αυξάνεται η αμοιβή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Τρόικα και τραπεζίτες φέρονται να διαφωνούν με βασικές ρυθμίσεις του σχεδίου που έχει αποστείλει η κυβέρνηση προς τους δανειστές για το πλαίσιο που θα αντικαταστήσει τον ν. Κατσέλη. Ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή και το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα και πριν εκπνεύσει ο ν. Κατσέλη – λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Άνοδο του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων κατά περίπου 2%, κατέγραψε ο ο ΟΑΕΔ για τον Ιανουάριο, τον μήνα που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε οκτώ διαπιστώσεις - SOS για τον κατώτατο μισθό και για τις τριετίες, οι οποίες – μαζί με το επίδομα γάμου - επί της ουσίας περνούν οριστικά στο χρονοντούλαπο, καταλήγουν έγκυροι νομικοί μέσα από την ανάλυση της πρόσφατης εγκυκλίου Αχτσιόγλου.

Σελίδα 1 από 894