07 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε στις 4:00 μμ (ώρα Ελλάδας) ένα κρίσιμο Eurogroup που θα κρίνει αν μπορούν να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών που ζητάνε ευρωομόλογο κορωνοϊού κι εκείνων που το απορρίπτουν.

Οι πωλητές είναι εκείνοι οι οποίοι διατηρούν ξεκάθαρα το πάνω χέρι σε ότι αφορά τις αγοροπωλησίες στις χρυσές λίρες.

Με διαβατήριο «υγείας» για όσους ταξιδεύουν, κουπόνια κοινωνικού τουρισμού για τους Έλληνες.

«Απολύτως υπέρ» της έκδοσης «κορονο-ομολόγων», τα οποία όμως θα συνδέονται με πολιτικούς όρους, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

Αφορά ενοίκια ανοικτών καταστημάτων, αλλά και κατοικίες εργαζομένων - Σε επόμενο πακέτο η μείωση στη φοιτητική στέγη – 500.000 επιχειρήσεις και 800.000 εργαζόμενοι ζητούν ήδη προστασία – Τέλος χρόνου για επιταγές, γραμμάτια, συναλλαγματικές - Έρχεται και πακέτο για μακροχρόνια άνεργους

Σημαντική άνοδο σημείωσαν χθες οι αγορές ανά τον κόσμο, καθώς σε πολλές από τις κατεξοχήν πληγείσες χώρες διαφαίνεται επιβράδυνση της επιδημίας.

«Η ζημία που θα καταγράψει η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα η ελληνική κτηματαγορά (από τις επιπτώσεις της πανδημίας), θα εξαρτηθεί με το χρόνο εφαρμογής των πρωτόγνωρων αυτών μέτρων προς τους πολίτες, τα κλειστά σύνορα και τις απαγορεύσεις που εφαρμόζονται (και αν μη τι άλλο ήταν απαραίτητες).

Εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο.

Παρά τα προσωρινά πρωινά του κέρδη έναντι του δολαρίου, το ευρώ υποχωρεί εκ νέου κάτω από τα 1,08 δολάρια για έκτη συναπτή συνεδρίαση.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών και Οικονομικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας και Όλαφ Σολτς τάχθηκαν υπέρ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας χωρίς περιττούς όρους λιτότητας, ωστόσο απέφυγαν να κάνουν κάποια αναφορά στην έκδοση ομολόγων κορονοϊού.

Σελίδα 1 από 860