27 Μάρτιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Warning: Creating default object from empty value in /home/thpress/public_html/components/com_k2/views/itemlist/view.html.php on line 146
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

Website URL:

Μία  live  action  ταινία  έρχεται  στους  κινηματογράφους  να  μας  θυμίσει  την  αγάπη  που  μας  δίδαξε  ο «Dumbo».

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 09:31

Στους «16» του Miami Open ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ, 6-4 και 6-4, τον Λεονάρντο Μάιερ και προκρίθηκε στους «16» του Miami Open. Ο 31χρονος Αργεντινός (Νο 62) άντεξε μόλις 1 ώρα και 34 λεπτά απέναντι στον θαυματουργό Έλληνα τενίστα.

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τίμησε το Άγιον Όρος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 13:00

Δίχως βιασύνη

Να προφέρεις τα λόγια της προσευχής δίχως βιασύνη. Μην αφήνεις το νου σου να περιπλανιέται παντού. Στενός και δύσβατος είναι ο δρόμος αυτός για το νου, που συνήθισε να ταξιδεύει ελεύθερα σ’ όλη την οικουμένη, είναι όμως δρόμος που οδηγεί στην προσοχή. Όποιος γευθεί το μεγάλο αγαθό της προσοχής, θα θέλει να οδηγεί πάντα το νου του στο στενό δρόμο, που οδηγεί στην μακάρια προσοχή.

Άγιος Ιγνατίος Μπριαντσανίνωφ

Οι λαχανόκηποι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έχουν γίνει το μποστάνι περισσοτέρων από 2.500 μεμονωμένων πολιτών τα τελευταία 7 χρόνια, που καλλιεργούν εκεί τα δικά τους λαχανικά.

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 11:02

Μας την αποδίδει ολόκληρη

Ο θείος λόγος μας συμβουλεύει να προσφέρομε δώρα στο Θεό, για να μας δείξει πόσο άπειρη είναι η θεία αγαθότητα, και σαν να μη μας έχει δώσει τίποτα εκ των προτέρων, δέχεται τις εισφορές από εμάς σαν δώρα και αποδίδει την εισφορά ολόκληρη σ’ εμάς. Με αυτό δείχνει ότι είναι μεγάλη και ανέκφραστη η αγαθότητα του Θεού προς εμάς, αφού δέχεται ως δικά μας τα δικά Του που εμείς του προσφέρομε και ομολογεί ότι μας τα οφείλει, σαν να μην είναι δικά Του.

Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 08:57

Για να καθηλώσει το νου μας

Ο αόρατος εχθρός μας, ο σατανάς, χαίρεται πολύ με την κενοδοξία μας και υποστηρίζει κάθε κενόδοξη σκέψη που κάνουμε. Μας απασχολεί με κάθε λογής μικρότητες και άσκοπες κινήσεις, μόνο και μόνο για να καθηλώσει το νου μας, και να μας κάνει να λησμονήσουμε το λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ στη γη.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς

 

Το “Δίκτυο Αναδόχων Γονέων και Εθελοντών για την εξωιδρυματική κοινωνική φροντίδα των ανηλίκων”, σωματείο μη κερδοσκοπικό, με διακριτικό τίτλο “Δικαίωμα στην Οικογένεια” διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα:

Κατεστραμμένη αρχικά από τους Ναζί και μετά από τις δημοσιονομικές περικοπές, μια σιδηροδρομική γραμμή τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία χάρη στη δουλειά νοσταλγών της ατμομηχανής που προτείνουν ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο με ένα παλιό επισκευασμένο τραίνο, διασχίζοντας τη χιονισμένη περιφέρεια Αμπρούτσο στην κεντρική Ιταλία.

Την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα Υψίπεδα του Γκολάν ως τμήμα της επικράτειας του Ισραήλ καταγγέλλει η Σαουδική Αραβία.

Σελίδα 1 από 4233