14 Δεκέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 27 Οκτώβριος 2016 21:16

Ο στρατός της Συρίας κατέλαβε πόλη κοντά στη Χάμα

Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε την πόλη Σόραν, βόρεια της Χάμα, αποσπώντας τη από τα χέρια των ανταρτών, ανέφεραν πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις και μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μονάδες των ένοπλων δυνάμεών μας σε συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής άμυνας ανέκτησαν τον έλεγχο του δήμου της Σόραν και των αγροκτημάτων που την περιβάλλουν», ανέφερε η πηγή.

Παραστρατιωτικοί από τη Συρία, καθώς και σίιτες πολιτοφύλακες από τον Λίβανο (Χεζμπολάχ), το Ιράν και το Αφγανιστάν μάχονται στο πλευρό του συριακού στρατού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ η οποία εδρεύει στη Μ. Βρετανία, ανέφερε ότι η προέλαση του στρατού στην πόλη έγινε με την προκάλυψη σφοδρών βομβαρδισμών με ρουκέτες, όλμους, αλλά και «βαρέλια με εκρηκτικά», αυτοσχέδιες βόμβες που ρίπτονται από ελικόπτερα.

Αντάρτες έχουν καταλάβει πολλά χωριά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Χάμα, στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης δυτικής Συρίας, τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι πρόσφατες εχθροπραξίες στη Συρία είναι σφοδρότερες στη βορειοδυτική Συρία, κυρίως στο Χαλέπι, σε θύλακες που ελέγχουν αντάρτες κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στη βόρεια Χάμα.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]