03 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2016 22:02

Εντατικοί έλεγχοι σε επιβάτες στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές ενέτειναν τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν το CNN Türk και άλλα τουρκικά ΜΜΕ, μία ημέρα αφού η Γαλλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία των διπλωματικών της αποστολών τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα εξαιτίας των ανησυχιών του Παρισιού για την ασφάλειά τους.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού έπειτα από μια σειρά πολυαίμακτων βομβιστικών επιθέσεων φέτος, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβαν κούρδοι αυτονομιστές, ενώ για τις υπόλοιπες φέρεται να ευθύνεται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το Ατατούρκ, που διαπράχθηκε τον περασμένο μήνα στοίχισε τη ζωή σε 45 ανθρώπους.

Η αστυνομία κάνει σωματικό έλεγχο σε όλος τους επιβάτες πριν να τους επιτρέψει την επιβίβαση στη γραμμή Marmaray, η οποία περνάει κάτω από τα στενά του Βοσπόρου και συνδέει την ευρωπαϊκή και την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ανέφεραν το CNN Türk και η εφημερίδα Hürriyet. 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]