29 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Παρασκευή, 18 Δεκέμβριος 2015 09:05

Συνελήφθη ο πιο μισητός επιχειρηματίας

Χαράς ευαγγέλια αποτέλεσε για πολλούς η είδηση ότι ο Μάρτιν Σκρέλι, διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών Turing και KaloBios συνελήφθη για χρηματιστηριακή απάτη. Οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον κ. Σκρέλι ότι χρησιμοποίησε παράνομα μετοχές από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Retrophin για να πληρώσει χρέη από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη του Σκρέλι σχετίζεται και με δραστηριότητες την εποχή που ήταν διαχειριστής του hedge fund MSMB Capital Management.

Ο επιχειρηματίας είχε δεχθεί καταιγίδα επικρίσεων πρόσφατα μετά την απόφασή του να εκτοξεύσει την τιμή του φαρμάκου Dapaprim που χορηγείται σε ασθενείς με AIDS, στα 750 (!) δολάρια το χάπι από 13,50 δολάρια προηγουμένως.

Ο Σκρέλι έλαβε τον χαρακτηρισμό του «πιο μισητού επιχειρηματία του κόσμου», που ενσαρκώνει την αχαλίνωτη απληστία και την κερδοσκοπία χωρίς τον παραμικρό ηθικό φραγμό. Μάλιστα, οι κινήσεις του οδήγησαν την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, να δεσμευθεί ότι θα λάβει μέτρα για να περιορίσει τις αυξήσεις τιμών σε όλη τη φαρμακοβιομηχανία

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]ss.gr