06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 18:30

ΟΗΕ: «Νόμιμη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις ΑΟΖ» λέει ο Οργανισμός - Σοκ στην Αθήνα

Πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, την έδρα του ΟΗΕ αναφέρουν ότι ο Οργανισμός αποδέχθηκε ως νόμιμη την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης.

  Είναι πλέον ζήτημα ημερών η ανάρτηση από τη Διεύθυνση Ωκεάνιων Υποθέσεων και Δικαίου της Θάλασσας του Οργανισμού των συντεταγμένων θαλάσσιας δικαιοδοσίας που ορίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο!

Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η Αθήνα. Το τι θα πράξει κανείς δεν ξέρει και το μόνο που θέλουμε να πιστεύουμε είναι να μην υπάρχουν πάλι τίποτα άνεμοι που σπρώχνουν τα καράβια.

Με αυτή την εξέλιξη το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης νομιμοποιείται πλήρως σε αντίθεση με ότι ισχυριζόταν η ελληνική κυβέρνηση προσπαθώντας να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες από την μηδενική αντίδραση στην επερχόμενη συμφωνία.

Από το περασμένο καλοκαίρι ανέφεραν όλες οι πληροφορίες ειδικά από την Τρίπολη, ότι ερχόταν μια τέτοια συμφωνία, αλλά η Αθήνα «κοιτούσε το ταβάνι», κατά την συνήθη τακτική της.

Τώρα, η επισημοποίηση του μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες, επίσης, θα αποδεσμεύσει την Άγκυρα για να διεξαγάγει έρευνες σε αυτές.

Σε τι ελπίζει τώρα η Αθήνα; Σε απίστευτα πράγματα: Πιστεύουν κάποιοι στο ελληνικό ΥΠΕΞ ότι μπορεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στη Τουρκία μέσα στο έτος και να... ηττηθεί ο Ρ,.Τ.Ερντογάν.

Και πιστεύουν - επίσης στα σοβαρά - ότι θα ηττηθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν και οι κεμαλιστές (σ.σ.: που διεκδικούν 16 νησιά του Αιγαίο) θα δεχθούν να ακυρώσουν την τουρκολιβυκή συμφωνία!

Τόσο «μακριά νυχτωμένοι» είναι! Πώς να μην ηττηθεί η Ελλάδα σε διπλωματικό επίπεδο με τέτοιους ακατάλληλους ανθρώπους που δυστυχώς είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική της πολιτική;

Και όλα αυτά ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγκυρα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με την... Τύνιδα (!) για καθορισμό νέας ΑΟΖ καθώς η Τουρκία θεωρεί ότι η Κρήτη «Δεν υπάρχει» ως συνιστών χερσαίος χώρος για ΑΟΖ.

Ετσι η Αγκυρα ετοιμάζει μια ΑΟΖ η οποία θα διαπερνά τον βόρειο θαλάσσιο άξονα της Κρήτης, από τα μικρασιατικά παράλια, μέχρι τα παράλια της Τυνησίας!

Γιατί να μην το κάνει; Ποιος θα την σταματήσει;

pronews.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]