21 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 11:44

Εμπορικός πόλεμος: Παράταση 60 ημερών στην εκεχειρία με την Κίνα εξετάζει ο Τραμπ

Το ενδεχόμενο να δώσει παράταση 60 ημερών στην προθεσμία της 1ης Μαρτίου για την επιβολή υψηλότερων δασμών στα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα εξετάζει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Τραμπ εξετάζει εάν θα δώσει παράταση ώστε να εξασφαλιστεί περισσότερος χρόνος για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο για τα ζητήματα που άπτονται του διμερούς εμπορίου.

Εκπρόσωπος του Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR), αρνήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ξεκίνησαν στο Πεκίνο συνομιλίες υψηλού επιπέδου για το εμπόριο μεταξύ αντιπροσωπειών των κυβερνήσεων των δύο χωρών. Στις συνομιλίες συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε, και από πλευράς ΗΠΑ ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, AMΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr