08 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019 12:46

Η Ιρανή δημοσιογράφος Χασεμί ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ την συνέλαβαν ως προειδοποίηση

Η Μαρζιέχ Χασεμί, μία γεννημένη στις ΗΠΑ Ιρανή δημοσιογράφος η οποία εργάζεται για την ιρανική κρατική τηλεόραση υποστήριξε σε συνέντευξή της στον 

ραδιοτηλεοπτικό σταθμό πως πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση την είχε φυλακίσει για 10 ημέρες, χωρίς κάποια κατηγορία, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα.

«Είναι συγκλονιστικό ότι μπορείτε να συλληφθείτε, να κρατηθείτε ενώ δεν κατηγορείστε για κάποιο έγκλημα. Και «ουόου, πιστέψτε με το έχω δει από πρώτο χέρι», δήλωσε η Χασεμί στον τηλεοπτικό σταθμό RT σε συνέντευξή της την Πέμπτη.
Η Χασεμί δεν κατηγορήθηκε, αλλά κρατήθηκε στην Ουάσινγκτον για 10 ημέρες ως «ουσιώδης μάρτυρας» σε μεγάλη ομοσπονδιακή έρευνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ. Η Χασεμί ανέφερε στη συνέντευξη ότι αν και δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, η κράτηση δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία. Η δημοσιογράφος τόνισε ότι πιστεύει πως φυλακίστηκε λόγω της δουλειάς της και του γεγονότος ότι ζει στο Ιράν.

Κάλεσε όλους τους «ανθρώπους που αγαπούν την ελευθερία του κόσμου» να πάνε σε διαδηλώσεις για να ζητήσουν να μπει ένα τέλος στις συλλήψεις δίχως κατηγορία όπως εκείνη που βίωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός νόμος επιτρέπει στους δικαστές να διατάσσουν την κράτηση μαρτύρων εάν η κυβέρνηση μπορεί να «καταδείξει πιθανό λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι ο μάρτυρας μπορεί να παράσχει ουσιαστικά στοιχεία και ότι θα ήταν πρακτικά ανέφικτη η εξασφάλιση της παρουσίας του μάρτυρα στη διαδικασία με κλήτευση».

Η Χασεμί, ωστόσο, σημείωσε ότι η κράτηση της ήταν περιττή, καθώς θα εμφανιζόταν οικειοθελώς για ανάκριση και συμμορφώθηκε με την ομοσπονδιακή κλήτευση.

Η πλήρης συνέντευξη θα κυκλοφορήσει στο πρόγραμμα Going Underground του RT το Σάββατο.

Πηγή: Sputnik

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]