24 Φεβρουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 20:45

ΗΠΑ: Ακριβό βγαίνει το τείχος στο Μεξικό

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να το φώναζε εδώ και αρκετές ημέρες ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό εάν το Κογκρέσο δεν αποδεσμεύσει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, ωστόσο σήμερα εμφανίστηκε πιο ελαστικός.

«Διαθέτουμε κι άλλα μέσα για να φθάσουμε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, χωρίς να εξηγήσει ποια ακριβώς είναι αυτά τα μέσα.

«Στο τέλος της ημέρας, δεν θέλουμε να κλείσουμε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, θέλουμε να κλείσουμε τα σύνορα» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία έως την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, ένα μέρος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα παραλύσει, απουσία κεφαλαίων για να λειτουργήσουν.

Αν και οι επιπτώσεις ενός "shutdown" είναι δύσκολο να προβλεφθούν με ακρίβεια, η λειτουργία των υπουργείων Εσωτερικής Ασφάλειας, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών ή ακόμα και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα διαταραχθεί, με δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους να τίθενται σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών.

Προς το παρόν οι Ρεπουμπλικάνοι κυριαρχούν στο Κογκρέσο. Όμως, κάθε νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό πρέπει να εγκρίνεται με 60 ψήφους εκ των 100 στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί διαθέτουν μονάχα 51 έδρες.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]