19 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 08 Δεκέμβριος 2018 15:30

Ενός λεπτού σιγή για ένα απ’τα διασημότερα αξιοθέατα της ολλανδικής πρωτεύουσας, «I Amsterdam»

Τα μεγάλα κόκκινα και λευκά γράμματα που βρίσκονται εδώ και 14 χρόνια έξω από το Μουσείο Rijksmuseum, 

απομακρύνθηκαν οριστικά ύστερα από απόφαση του αριστερού κόμματος GroenLinks , που αυτή τη στιγμή έχει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Γιατί όμως ένα αξιοθέατο που υπολογίζεται πως οι τουρίστες έβγαζαν εκεί καθημερινά σχεδόν 8.000 φωτογραφίες να απομακρυνθεί;

Σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους του κόμματος, το σλόγκαν είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα».

«Το μήνυμα «I Amsterdam» είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», σχολίασε η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks

Τη στιγμή που το «I Amsterdam» απομακρυνόταν οριστικά από το σημείο, ήταν παρόντες μερικοί μαθητές και αρκετοί φωτογράφοι, οι οποίοι αποθανάτισαν το θλιβερό, για την Ολλανδική πρωτεύουσα και τους εκατομμύρια τουρίστες, γεγονός.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα αποθηκευτούν και στη συνέχεια θα ταξιδεύουν σε διάφορα σημεία, όπως γινόταν πριν εγκασταθούν μόνιμα έξω από το Μουσείο. Έτσι, όσοι τουρίστες θα πηγαίνουν στο σημείο, θα ενημερώνονται εκείνη τη στιγμή για το μέρος που βρίσκονται τα γράμματα.

Αυτή τη στιγμή ένα απ’τα πέντε «I Amsterdam» που κατέχει συνολικά το Άμστερνταμ, βρίσκονται στο αεροδρόμιο Schiphol.

Η απόφαση του GroenLinks έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των χρηστών που το έχουν σχολιάσει αρνητικά στα social media.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στο σημείο που βρίσκονταν τα γράμματα, κάποιοι τοποθέτησαν χειροποίητα νέα γράμματα που γράφουν «huh«.

Πάντως, ήρθε η ώρα να βγάλουν και καμία άλλη φωτογραφία οι τουρίστες στο Άμστερνταμ που είναι τόσο όμορφο.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr