25 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 13:44

Δημοκρατικοί ίσον Βενεζουέλα για τον Τραμπ

Το «παραπλανητικό» άρθρο γνώμης του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο εξαπολύει ευθεία επίθεση στους Δημοκρατικούς υποστηρίζοντας ότι ενστερνίζονται πλέον το βενεζουελανικό μοντέλο του σοσιαλισμού, καταδικάζει με κάθε τρόπο το Δημοκρατικό Κόμμα.

«Η αλήθεια είναι ότι το κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα είναι νεκρό. Οι νέοι Δημοκρατικοί είναι ριζοσπάστες σοσιαλιστές, οι οποίοι θέλουν να μοντελοποιήσουν την οικονομία των ΗΠΑ κατά το πρότυπο της Βενεζουέλας», έγραψε στο άρθρο του ο Αμερικανός πρόεδρος, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ευρέως κυκλοφορίας «USA Today».

Μία εκτενής απάντηση δόθηκε και από την «Washington Post», η οποία διαπίστωσε ότι το άρθρο βρίθει «ψευδών και δηλώσεων με σκοπό τον αποπροσαναλισμό». «Δεν γνωρίζουμε κανέναν Δημοκρατικό ηγέτη, ο οποίος έδειξε τη Βενεζουέλα σαν οικονομικό μοντέλο».

Προφανής στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι να πολώσει τους ψηφοφόρους του εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, κατά τις οποίες η συντριπτική πλειονότητα των δημοσκοπήσεων θέλουν τους Δημοκρατικούς να κερδίζουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

«Καθένας πολίτης χωριστά θα ζημιωθεί από μία τέτοια ριζοσπαστική στροφή στην αμερικανική κουλτούρα και ζωή. Σχεδόν παντού όπου έχει εφαρμοστεί, ο σοσιαλισμός έχει φέρει πόνο, θλίψη και παρακμή», αναφέρει στο άρθρο του ο Τραμπ.    

Στο θέμα της μετανάστευσης, χωρίς καμία απόδειξη για τα λεγόμενα του σύμφωνα με την «Guardian», ο Αμερικανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι στόχος των Δημοκρατικών είναι «ένας σοσιαλισμός ανοιχτών συνόρων», ο οποίος θα καταστρέψει την ευημερία της χώρας.

Ο Τραμπ ωστόσο επικεντρώθηκε περισσότερο σε ένα ευαίσθητο θέμα για τους Αμερικανούς προκειμένου να επιτεθεί στους Δημοκρατικούς: το Medicare, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα υγειονομικής ασφάλισης για τους ηλικιωμένους και τους άπορους. «Το σχέδιο των Δημοκρατικών σημαίνει επί της ουσίας ότι έπειτα από μία ζωή με σκληρή δουλειά και θυσίες, οι ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια τα οποία τους υποσχέθηκαν», γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιώντας ότι η πρόταση των Δημοκρατικών θα αλλάξει ριζικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 

Ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, η επικεφαλής των δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ήταν μερικοί μόνο από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τραμπ για «χονδροειδή ψεύδη» και «αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης μέσω της εκστρατείας παραπληροφόρησης».  

naftemporiki.gr

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr