18 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 19:00

Το Δικαστικό Μέγαρο των Βρυξελλών θα απαλλαγεί από τις σκαλωσιές που το περιβάλλουν έπειτα από 40 χρόνια

Καλυμμένο με σκαλωσιές για περίπου 40 χρόνια το Παλάτι της Δικαιοσύνης των Βρυξελλών θα υποβληθεί επιτέλους σε ανακαίνιση συνολικού κόστους 100 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα 12 χρόνια.

Η κατασκευή ενός από τα εμβληματικά κτίρια της βελγικής πρωτεύουσας, του νεοκλασσικού αυτού μεγάρου, το οποίο κοσμούν ένα άγαλμα του Ρωμαίου πολιτικού Κικέρωνα και ένας θόλος ύψους 104 μέτρων, ολοκληρώθηκε το 1883.

Η έκτασή του είναι 26.000 τμ και το κτίριο ανακατασκευάστηκε αφού κάηκε ολοσχερώς από τους Ναζί το 1944. Το σύστημα θέρμανσης και ηλεκτροδότησής του θα αναβαθμιστεί ενώ θα αποκατασταθούν οι τοίχοι του και η πλακόστρωσή του.

Επιπλέον, ένα νέο σύστημα ασφαλείας θα εγκατασταθεί στην κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Το νεοκλασσικό κτίριο θα παραμείνει λειτουργικό στη διάρκεια των εργασιών και οι μεταλλικές μπάρες αναμένεται να απομακρυνθούν από το δικαστήριο μέχρι το 2022.

"Η ανακαίνιση χρειάζεται πολύ χρόνο. Είναι ένα μεγάλο κτίριο", δήλωσε ο Γιόχαν Βάντερμπορχτ, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που έχει αναλάβει τις εργασίες.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως το 2030 λόγω του προστατευόμενου καθεστώτος του κτιρίου. Πριν από την έναρξη των εργασιών, η υπηρεσία θα χρειαστεί να υποβάλει σχέδια προς έγκριση στην επιτροπή μνημείων των Βρυξελλών.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr