24 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 15:00

Ντι Μάιο: Η Ρώμη δεν έχει Plan B για αποχώρηση από το ευρώ

Η Ιταλία δεν εξετάζει κανένα «Plan Β» για την αποχώρησή της από την Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο La7, ο Ντι Μάιο, επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, εξήγησε ότι το κόμμα του «δεν επιθυμεί να φύγει η Ιταλία από το ευρώ ή να αναγκαστεί να φύγει».

Η κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχουν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα, θα διαπραγματευθεί την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε., προκειμένου η Ιταλία να μπορέσει να κάνει περισσότερες επενδύσεις και να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας και αύξησης των κοινωνικών παροχών, εξήγησε ο Ντι Μάιο.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του Ιταλού υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα ότι η Ιταλία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη «για όλα τα ενδεχόμενα» σχετικά με την επιβίωση του ευρώ, ο Ντι Μάιο επανέλαβε ότι η αποχώρηση από την Ευρωζώνη δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Δεν εξετάζουμε κανένα Plan Β και η κυβέρνηση δεν εργάζεται πάνω σε αυτό», τόνισε ο Ντι Μάιο, υπουργός επίσης Εργασίας και Βιομηχανίας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι συμφωνεί με τον Σαβόνα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λάβει περισσότερες εξουσίες.

«Θα πρέπει να τροποποιήσουμε το καταστατικό της ΕΚΤ ώστε να μπορεί να ενεργεί ως μια πραγματική κεντρική τράπεζα», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr