24 Φεβρουάριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάββατο, 16 Ιούνιος 2018 19:45

Βρετανία: Οι αρχές επέστρεψαν σε έναν 12χρονο επιληπτικό το θεραπευτικό έλαιο κάνναβης που του είχαν κατασχέσει

Οι βρετανικές αρχές παρέδωσαν το έλαιο κάνναβης που χρησιμοποιούσε για θεραπευτικούς σκοπούς ένας 12χρονος επιληπτικός, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με επιληπτική κρίση

 όταν οι τελωνειακές αρχές του το κατέσχεσαν στο αεροδρόμιο, ανακοίνωσε πριν από λίγο η μητέρα του αγοριού.

Ο Μπίλι Κάλντγουελ είχε ταξιδέψει στον Καναδά με την μητέρα του Σάρλοτ για να προμηθευτεί το έλαιο κάνναβης όταν απαγορεύτηκε στον γιατρό του να του το συνταγογραφεί, αλλά όταν μητέρα και γιος επέστρεψαν στο Λονδίνο οι τελωνειακές αρχές τους το κατέσχεσαν.

Η μητέρα του είχε ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να τους παραδώσουν το έλαιο κάνναβης λέγοντας ότι όταν ο γιος της το χρησιμοποιούσε δεν πάθαινε κρίσεις, ενώ οι κρίσεις, που ενέχουν τον κίνδυνο θανάτου, επανήλθαν την Τρίτη μετά την κατάσχεση του φαρμάκου.

"Το φάρμακο παραδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και θα βρίσκεται σύντομα στο νοσοκομείο", ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ένας εκπρόσωπος της Σάρλοτ Κάλντγουελ.

Ο βρετανικός νόμος δεν αναγνωρίζει θεραπευτική αξία στην κάναββη. Η οικογένεια Κάλντγουελ, η οποία διαμένει στη Βόρεια Ιρλανδία, έχει λάβει τη στήριξη πολλών βουλευτών από διαφορετικά κόμματα.

Ο Μπίλι κάνει χρήση θεραπευτικού ελαίου κάνναβης με συνταγογράφηση του οικογενειακού του γιατρού για περισσότερο από ένα χρόνο, αλλά οι προμήθειές του εξαντλήθηκαν αφότου το υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε από τον γιατρό του να μη του συνταγογραφεί πλέον.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr