11 Δεκέμβριος 2018

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 16 Μάιος 2018 13:50

Κομισιόν: Φοβάται παράπλευρες απώλειες από την κόντρα ΗΠΑ- Κίνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τις παράπλευρες απώλειες από την κλιμακούμενη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Αυτό επεσήμανε ο Επίτροπος Αγροτικής Πολιτικής, Φιλ Χόγκαν, στο περιθώριο έκθεσης τροφίμων στη Σανγκάη.

Οι δηλώσεις Χόγκαν ήρθαν την ώρα που αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Κινέζο αντιπρόεδρο Λίου Χε στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για μία συμβιαστική λύση, που θα αποτρέπει τον εμπορικό πόλεμο. Στο επίκεντρο βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, η περίσσεια προσφορά χάλυβα στην παγκόσμια αγορά, η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και οι δασμοί στα αγροτικά προϊόντα.

Ο κ. Χόγκαν εξέφρασε έντονη ανησυχία ότι η διαμάχη των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Την ανησυχία του συμμερίζονται άλλωστε και οι χαλυβουργίες της ηπείρου, οι οποίες έχουν προειδοποιήσει πως οι αμερικανικοί δασμοί κατευθύνουν περισσότερο χάλυβα στην ευρωπαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα αυτή να «πλημμυρίσει».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κάλεσε επίσης το Πεκίνο να ανοίξει την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα, ενώ ζήτησε περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τα κινεζικά σχέδια για νέα πιστοποιητικά ασφάλειας τροφίμων.

ΠΗΓΗ: Reuters

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr