22 Αύγουστος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 11:20

Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε μέτρα για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Το κρατικό συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό μέτρα για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών.

Το Πεκίνο ενθαρρύνει τις χρηματοδοτικές και επενδυτικές υπηρεσίες μίας στάσης (one-stop), προκειμένου να διευρύνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τις πηγές χρηματοδότησής τους και θα ενισχύσει την πιστωτική στήριξη επιστημονικών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή του κρατικού συμβουλίου.

Θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και θα διερευνηθεί ένα σύστημα που θα διασφαλίζει ότι θα υπάρχει εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών.

Η κυβέρνηση θα απλοποιήσει τις διαδικασίες χορήγησης άδειας εργασίας για τους ξένους εργαζόμενους υψηλού επιπέδου.

Οι ξένοι φοιτητές στην Κίνα, που δημιουργούν επιχειρήσεις, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για άδεια παραμονής με τα διπλώματά τους.

Θα θεσπιστεί ένα σύστημα για την επιτάχυνση της εφαρμογής των αποτελεσμάτων επιστημονικής στρατιωτικής έρευνας και σε τομείς εκτός του στρατού.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν πρώτα στις οκτώ κινεζικές πιλοτικές ζώνες καινοτομίας και στη συνέχεια θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Κίνα έκανε μεγάλα βήματα στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Με την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, χαμηλότερες επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και τεχνολογικές υπηρεσίες, η κινεζική κυβέρνηση μεταβάλλει τις λειτουργίες της για να επιτρέψει στην αγορά να παίξει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία.

Στο πρώτο 7μηνο του 2017, οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν με ξένη χρηματοδότηση αυξήθηκαν 12% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 17.703, καθώς οι απλούστερες διοικητικές διαδικασίες και τα λιγότερα εμπόδια προσέλκυσαν περισσότερους επενδυτές.

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η κατάταξη της Κίνας όσον αφορά την ευκολία του επιχειρείν αυξανόταν οκτώ θέσεις κάθε χρόνο από το 2013 έως το 2016, ενώ η κατάταξή της όσον αφορά την ευκολία έναρξης επιχειρήσεων αυξήθηκε 31 θέσεις στην ίδια περίοδο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr