26 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018 19:14

Πέθανε σήμερα ο Βρετανός αστροφυσικός Stephen Hawking

Στα 76 του χρόνια ο διακεκριμένος Βρετανός φυσικός Stephen Hawking έφυγε από τη ζωή. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ο κορυφαίος επιστήμονας πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στην πόλη του Cambridge.

«Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, ο οποίος “ήταν σπάνιος άνθρωπος” και “σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του κοσμολόγου, Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

Την ανακοίνωση μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Association Press. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Μια φορά είχε πει “δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς”. Θα μας λείπει για πάντα».

«Το θάρρος και η επιμονή του, σε συνδυασμό με το χιούμορ και την ευφυΐα του, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», τονίζουν τα παιδιά του. Ο Stephen Hawking κατάφερε να αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης τόσο σε ό,τι αφορά την αχανή έκταση του διαστήματος, όσο και τον  υπό-ατομικό κόσμο, τα οποία, έλεγε ότι μπορούσαν να προβλέψουν τι συμβαίνει στην αρχή και το τέλος του χρόνου.

Η ισχυρή του νοημοσύνη ερχόταν σε αντίθεση με το εύθραυστο σώμα του, που χτυπήθηκε από την νόσο του κινητικού νευρώνα σε ηλικία 21 ετών, η οποία και τον καθήλωσε σε καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του

πηγή: peoplegreece.com

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr