Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017 21:15

Ανανάδες: Έρχεται η Νέα Τάση των Χριστουγέννων!

Μόλις μπήκαμε στον Δεκέμβρη, τον μήνα που σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα (τουλάχιστον στην Ελλάδα!) και που μαζί του φέρνει τα - αγαπημένα σε πολλούς - … Χριστούγεννα. 

Αυτό σημαίνει πως τα παπλώματα έχουν βγει, τα χαλιά έχουν στρωθεί, τα καλοκαιρινά υφάσματα έχουν αντικατασταθεί και το σπίτι είναι έτοιμο να δεχτεί την γιορτινή διακόσμηση.

Φυσικά, όπως και κάθε εποχή, έχει και η χριστουγεννιάτικη περίοδος τα δικά της trends. Φέτος, λοιπόν, παρατηρείται μια νέα και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τάση: οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν πως  ήρθε ο καιρός να αντικατασταθούν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα με κάτι νέο, πρωτότυπο και αρκετά διασκεδαστικό: τους ανανάδες!

Μπορεί να σας ακούγεται ασυνήθιστο, αλλά οι ανανάδες είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Και όχι άδικά.

Να μερικά πλεονεκτήματα:

#1 Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα (εννοούμε τα πλαστικά – προτιμήστε τα για να προστατεύσετε το περιβάλλον) μπορούν να γίνουν… μπελάς, αν σκεφτεί κανείς όλες τις βελόνες και τα μπιχλιμπίδια που πέφτουν στο πάτωμα και το λερώνουν. Ο ανανάς μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ένα ωραίο έπιπλο και να κάτσει εκεί ήσυχα και χωρίς καν να μπορούν να τον φτάσουν οι μικροί μπόμπιρες.

#2 Το δέντρο πρέπει να το ξεστολίσετε, να το αποσυναρμολογήσετε και να το αποθηκεύσετε μόλις περάσουν οι γιορτές. Αντίθετα, από τον ανανά αφαιρείτε τα στολίδια και μπορείτε να τον φάτε!

#3 Ο ανανάς είναι σύμβολο φιλοξενίας. Αυτό συμβαίνει, βέβαια, επειδή για πολλά χρόνια οι ανανάδες ήταν απίστευτα ακριβοί και μπορούσαν να τους έχουν στην κατοχή τους μόνο οι… βασιλιάδες. Πάντως, όπως και να έχει, συμβολίζει την φιλοξενία.

Φυσικά, υπάρχουν και μειονεκτήματά. Ένας φρέσκος ανανάς μπορεί να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου 3-4 μέρες. Αυτό σημαίνει πως είτε πρέπει να στολίσετε τον ανανά την παραμονή των Χριστουγέννων, είτε να τον αντικαθιστάτε κάθε μερικές μέρες. Το τελευταίο δεν είναι πρόβλημα αν είστε διατεθειμένοι να τρώτε ανανάδες καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών. Τέλος, ο ανανάς δεν έχει μεγάλη επιφάνεια για να βάλετε πολλά φωτάκια.

Πάντως, αν ανήκετε σε αυτούς που δεν στολίζουν δέντρο, είτε από άποψή, είτε επειδή είστε… τεμπέληδες, ίσως πρέπει να δοκιμάσετε τη λύση του ανανά αυτά τα Χριστούγεννα!

 

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr

αρχή της σελίδας