06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017 12:45

Μεξικό: Μακάβριο το εύρημα των αστυνομικών αρχών

Σοκ για τις αστυνομικές αρχές του Μεξικού καθώς βρήκαν τους σωρούς πέντε ανδρών και μιας γυναίκας. 

Τα πτώματα είχαν διαμελιστεί, τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικές σακούλες και εγκαταλειφθεί σε έναν δρόμο στην πόλη Ομεάλκα.

Τα πτώματα βρέθηκαν έπειτα από μια θεαματική ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της πόλης, στα όρια της περιοχής των ξενοδοχείων του διάσημου θέρετρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Έπειτα από μια καταδίωξη πέντε χιλιομέτρων στις λεωφόρους του κέντρου, οι κακοποιοί τελικά συνελήφθησαν από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Το Κανκούν, στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Μεξικού. Βιώνει τους τελευταίους μήνες μια κλιμάκωση της βίας.

Η πόλη αυτή θα φιλοξενήσει από τη Δευτέρα τη γενική συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί υπουργοί Εξωτερικών χωρών του δυτικού ημισφαιρίου, αλλά όχι ο Ρεξ Τίλερσον, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας των ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο, πέντε άνθρωποι — τρεις ξένοι και δύο Μεξικάνοι — σκοτώθηκαν από πυρά μέσα σε ένα μπαρ στην κοινότητα Πλάγια δελ Κάρμεν, πολύ κοντά στο Κανκούν. Τον ίδιο μήνα, μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Οι αρχές ανακοίνωσαν στις αρχές του Απριλίου την ανάπτυξη ενός αριθμού ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας χωρίς προηγούμενο στο Κανκούν και στην Πλάγια δελ Κάρμεν, για την αντιμετώπιση του κύματος βίας που οφείλεται, κατ' αυτές, στη δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

 

 

[koutipandoras.gr]

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]