26 Ιανουάριος 2020

RSS Facebook Twitter

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2019 11:15

Απόλυτα cozy σπίτι με τρία tips

Καμιά φορά, το μυστικό για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου είναι κάτι πολύ απλό, το οποίο μπορεί μεν να μην το είχες σκεφτεί, αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αυτό αποδεικνύει και η ταλαντούχα και διακεκριμένη interior designer Σάνον Σμιθ, η οποία είναι γνωστή για την ικανότητά της να μετατρέπει άδεια σπίτια σε απόλυτα cozy και στιλάτα «καταφύγια».

Παραμένοντας πάντα πιστή στην κομψότητα και την καλαισθησία, η διακοσμήτρια τονίζει ότι η δημιουργία ενός όμορφου χώρου δεν πρέπει να είναι... σπαζοκεφαλιά, αλλά μια σχετικά απλή διαδικασία, η οποία όμως θέλει οργάνωση και έξυπνες κινήσεις.

«Έχω την πεποίθηση ότι δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να έχεις έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα. Αν έχεις στο μυαλό σου τρία βασικά στοιχεία: την υφή, το χρώμα και το μέγεθος, τότε μπορείς να κάνεις οποιονδήποτε χώρο να φαίνεται cozy» τονίζει η Σάνον Σμιθ στο Popsugar.com.

Οι υφές σ’ ένα δωμάτιο μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Σύμφωνα με την interior designer, οι διαφορετικές υφές στα υφάσματα των επίπλων και των υπόλοιπων αντικειμένων σ’ ένα δωμάτιο το κάνουν να φαίνεται πιο cozy, στιλάτο και καθόλου βαρετό. Δέρμα, βελούδο, μετάξι και ό,τι άλλο ταιριάζει στο γούστο σας, δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό. Για παράδειγμα, προσθέστε ένα όμορφο χαλί, μια υφασμάτινη πολυθρόνα, κουρτίνες και ένα ξύλινο έπιπλο.

Το layering στα χρώματα

Μην επιλέγετε μόνο σκούρα ή μόνο ανοιχτόχρωμα χρώματα, αλλά «παίξτε» με τις διαβαθμίσεις. «Πάντα προσπαθώ να διαλέγω τρία χρώματα, ένα σκούρο, ένα ανοιχτό και ένα που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα πρώτα δύο και τα μοιράζω διάσπαρτα στον χώρο. Το layering στα χρώματα δίνει βάθος στον χώρο, ακόμα και αν αυτά είναι ουδέτερα» υπογραμμίζει η Σάνον Σμιθ.

Εμπιστευτείτε τα μεγάλα décor items

Σύμφωνα πάντα με τη Σμιθ, τα μεγάλα διακοσμητικά αντικείμενα θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται πιο μεγάλος. «Μεγάλοι πίνακες, επιδαπέδιοι καθρέπτες και μεγάλα χαλιά, τονίζουν το ύψος του ταβανιού ή το πλάτος ενός δωματίου» λέει η ίδια. Αν ζείτε σε studio ή γκαρσονιέρα, υιοθετήστε αυτό το tip επιλέγοντας έναν μεγάλο πίνακα, χαλί ή διακοσμητικό, όχι κάποιο τεράστιο έπιπλο.

 

 

(bovary.gr)

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

[email protected]