18 Ιούνιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 22:45

Μύθοι για τη μαγειρική που καταρρίπτονται

Όσοι ξέρουν να μαγειρεύουν έχουν γνώσεις  για το πώς θα έπρεπε να μαγειρεύονται σωστά τα τρόφιμα αλλά και όσοι δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά έχουν ακούσει από τη μαμά,

 τη γιαγιά ή τους αγαπημένους τηλεοπτικούς μάγειρες κάποιες βασικές μαγειρικές συμπεριφορές. Ωστόσο, πολλοί είναι οι μύθοι στη μαγειρική που οφείλουν να καταρριφθούν και να αποκατασταθεί επιτέλους η αλήθεια!

Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

Ειδικοί στο Χάρβαρντ αναφέρουν ότι το ψήσιμο του φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων είναι καλύτερο από τον βρασμό και από πολλές άλλες μεθόδους μαγειρέματος. «Η μέθοδος μαγειρέματος που διατηρεί καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, θερμαίνει τα τρόφιμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό». Ό, τι δηλαδή κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων.

Το αλκοόλ δεν εξατμίζεται εντελώς από το φαγητό.

Ανάλογα με τη θερμοκρασία, τον χρόνο ψησίματος, ακόμα και το είδος και μέγεθος του τηγανιού, από 5% έως 85% του αρχικού αλκοόλ παραμένει στο τελικό πιάτο.

Μην διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο.

Βάζοντας τον καφέ στο ψυγείο η υγρασία μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε ένα αεροστεγές γυάλινο ή κεραμικό δοχείο, σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Το λάδι όταν τηγανίζετε πατάτες δεν πρέπει να είναι καυτό.

Ρίξτε τις πατάτες πριν καεί το λάδι και πάλι θα γίνουν τραγανές, ενώ το χρώμα τους θα είναι όπως πρέπει.

Τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται ξέπλυμα μετά το βράσιμο.

Έτσι φεύγει το άμυλο και η σάλτσα δεν κολλάει καλά πάνω τους. Θα τα ξεπλύνετε μόνο εάν τα χρησιμοποιήσετε για κρύα σαλάτα.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr