06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 13:15

Η Άμπερ Βαλέτα συντάκτρια θεμάτων βιωσιμότητας της βρετανικής Vogue

Η Άμπερ Βαλέτα θα ενταχθεί στο δυναμικό του British Vogue ως η πρώτη συντάκτρια θεμάτων αειφορίας του περιοδικού.

  

   Το 46χρονο μοντέλο και ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος έχει επικεντρώσει τη δράση της στο θέμα των επιζήμιων συνεπειών της βιομηχανίας της μόδας καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της και με τον νέο της ρόλο θα αναφέρεται απευθείας στον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ Edward Enninful αναλαμβάνοντας την ατζέντα βιωσιμότητας.

  

   Η Άμπερ Βαλέτα πάντα βλέπει τις καλές περιβαλλοντικές πρακτικές ως ισοδύναμες με τις θετικές επιχειρηματικές αποφάσεις. «Έχουμε την ευκαιρία να επηρεάσουμε πραγματικά την κοινωνία από τη βιομηχανία της μόδας» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Vogue το 2017.

  

   «Aν είσαι λιγότερο σπάταλος, εξοικονομείς χρήματα. Εάν το εργοστάσιό σας συγκεντρώνει ενέργεια και την επαναχρησιμοποιεί ή ανακυκλώνει νερό, θα είστε πολύ πιο κερδοφόροι. Αντί να κατασκευάζουμε νέα υφάσματα, η ανακύκλωση και η χρήση βιοδιασπώμενων υφασμάτων είναι απλή λογική» είχε τονίσει.

  

   Σχολιάζοντας τώρα τον νέο της ρόλο ανέφερε: «Η βρετανική Vogue διαταράσσει ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας και δεν είναι πολύ συναρπαστική στιγμή να συμμετάσχω με τον Έντουαρντ και την ομάδα ως συντάκτρια βιωσιμότητας για να υποστηρίξω τις θετικές συζητήσεις που γίνονται σε όλη τη βιομηχανία αυτή τη στιγμή».

  

   Ο Έντουαρντ Ένινφουλ, ενήμερος για τις πολλές συζητήσεις για το περιβάλλον που διεξάγονται σε ολόκληρη τη βιομηχανία, θεωρεί ότι η Άμπερ Βαλέτα θα φέρει μια μοναδική φωνή στο περιοδικό. «Είμαι ενθουσιασμένος που η Άμπερ Βαλέτα εντάσσεται στη βρετανική Vogue ως συντάκτρια για τη βιωσιμότητα. Η εμπειρογνωμοσύνη γύρω από τα βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα σε συνδυασμό με την αγάπη της για τη μόδα την καθιστά την τέλεια φωνή για να προωθήσει αυτές τις συζητήσεις» τόνισε.

blog comments powered by Disqus