06 Απρίλιος 2020

RSS Facebook Twitter

Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2020 13:20

HOW-TO... Smokey eye look

Ένα από τα πιο διαχρονικά looks στο μακιγιάζ είναι το smokey eye. Ένα look τόσο δυναμικό που τονίζει τα μάτια και αναδεικνύει το βλέμμα.

Της Μαρίας Βεζύρη

Αρχικά κάνουμε ντεμακιγιάζ, περνάμε στη περιοχή του προσώπου τονωτική λοσιόν, ψεκάζουμε με serum και κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ με την ενυδατική για να προωθήσουμε τις θρεπτικές ουσίες προς τα μέσα. Καλύτερο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι να ξεκινήσουμε με τα μάτια και έπειτα να συνεχίσουμε με την βάση.

Ξεκινάμε με την βάση ματιών, με ένα μαλακό μαύρο μολύβι περνάμε όλο το κινητό βλέφαρο και απλώνουμε με pencil πινέλο, την ένταση την θέλουμε στο κινητό βλέφαρο ,το τόξο όμως το θέλουμε καθαρό. Για να δώσουμε ένταση στο μάτι, ξεκινάμε από την ρίζα και κινούμαστε προς τα πάνω με μια μαύρη σκιά. Με το πινέλο θα περάσουμε από το κόκκαλο με τερακότα ή με μια σκιά με απόχρωση καφέ θερμού.

Συνεχίζουμε με την βάση μου, κάνουμε κάλυψη του μαύρου κύκλου, θα απλώσουμε ταμποναριστά το foundation και θα περάσουμε με beauty blender από πάνω για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Σετάρουμε με πούδρα ελεύθερης μορφής στη περιοχή του Τ ή εάν είναι απαραίτητο λόγω λιπαρότητας σε όλο το πρόσωπο.

Θα συνεχίσουμε πάλι με τα μάτια, περνάμε το μαύρο μολύβι στην υγρή γραμμή αλλά και στην εξωτερική γραμμή του ματιού με ένα πινέλο ώστε να απλωθεί σωστά το χρώμα, βρέχουμε το πινέλο και με μια shimmer λευκή σκιά θα φωτίσουμε την εσωτερική γωνία.

Για τα φρύδια, χτενίζουμε ελαφρώς προς τα πάνω και μπορούμε να περάσουμε με ένα eyebrow gel για να δώσουμε το εφέ του όμπρε στο φρύδι.

Όσο αναφορά τις βλεφαρίδες θα χρησιμοποιήσουμε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων για έξτρα καμπυλότητα και θα περάσουμε με μάσκαρα τις πάνω βλεφαρίδες, στις κάτω δεν χρειάζεται, δεν θέλουμε να βαρύνει σε καμία περίπτωση το βλέμμα μας, συμπληρωματικά μπορούμε να περάσουμε και ψεύτικες βλεφαρίδες.

Όσο αναφορά τα χείλη, θέλουμε κάτι που να δίνει λάμψη σε μια ροζ απόχρωση κατά προτίμηση. Κάνουμε περίγραμμα στα χείλη, περνάμε το κραγιόν στη ροζ απόχρωση και περνάμε με lipgloss για γυαλάδα. Τέλος ψεκάζουμε με fix spray για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ μας.
Για τα μάτια που είναι ελαφρώς μικρότερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανοιχτόχρωμες σκιές, για παράδειγμα πορτοκαλί,ροζ κ.ο.κ, με αυτό το τρόπο τα μάτια φαίνονται μεγαλύτερα και το βλέμμα είναι πιο σαγηνευτικό.

blog comments powered by Disqus