27 Μάιος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τετάρτη, 27 Φεβρουάριος 2019 22:30

Ο Τιερί Μιγκλέρ παρουσιάζει στο Μόντρεαλ την πρώτη έκθεση με τις δημιουργίες του

Ο γάλλος σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ παρουσίασε στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ την πρώτη του έκθεση που είναι αφιερωμένη στις δημιουργίες του, 

ανάμεσά τους ρούχα, σκίτσα μόδας και αρχεία που σκιαγραφούν μια καριέρα 35 και πλέον ετών.

Μετά την άρνησή του "πολλές φορές" να εκθέσει έργα του παρά τις προτάσεις που είχε από διάφορα μουσεία παγκοσμίως, ο σχεδιαστής επέλεξε τελικά την μητρόπολη του Κεμπέκ για την αναδρομική του την οποία χαρακτήρισε "λαμπερή τραγωδία" σε συνέντευξη Τύπου χθες, Τρίτη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Η έκθεση "Thierry Mugler: Couturissime" παρουσιάζει δεκάδες αντικείμενα από την καριέρα του μόδιστρου: ρούχα, κοστούμια αλλά και σχέδια μόδας, φωτογραφίες και βίντεο που αντικατοπτρίζουν την σταδιοδρομία του από το 1977 έως το 2014.

"Αυτό που με αγγίζει περισσότερο, όταν βλέπω όλα αυτά τα κομμάτια, είναι το γεγονός ότι παρακίνησα και συγκέντρωσα γύρω μου εξαίρετους δεξιοτέχνες", υπογράμμισε ο 70χρονος Μιγκλέρ.

Δομημένη ανά πράξεις "όπως μια όπερα", σύμφωνα με τη Ναταλί Μποντίλ, διευθύντρια του Μουσείου Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ, η έκθεση συνδυάζει κοστούμια, προβολές και μουσική για να δημιουργήσει θεματικούς χώρους, ενσωματώνοντας διάφορα ομαδικά έργα στα οποία ο σχεδιαστής έλαβε μέρος από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

"Ο Μιγκλέρ είναι ένας θρύλος, ένα ίνδαλμα, αυτά που το πιστοποιούν είναι πολλά γιατί το έργο του είναι εντελώς ξεχωριστό", δήλωσε η Μποντίλ.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε σε αβαν-πρεμιέρ στους δημοσιογράφους θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 2 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr