24 Σεπτέμβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Σάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 22:57

Έφυγε από τη ζωή ο «θρύλος» της μόδας

Tης Νατάσας Γκλιάγια

Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, ο Karl Lagerfeld άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών. Εδώ και καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου Chanel, όπου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής τα τελευταία 36 χρόνια.


Who Is Who

Ο Karl Lagerfeld γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1933 στη Γερμανία. Ήταν μέλος μιας εύπορης οικογένειας βιομηχάνων και ανατράφηκε με πολλές ανέσεις.  Παρ' όλα αυτά ο Karl διαμόρφωσε μια διαφορετική και ξεχωριστή προσωπικότητα. Έτσι, δεν έγινε άδικα γνωστός, αφού ήταν κορυφαίος σχεδιαστής μόδας, αλλά και φωτογράφος.

Η καριέρα του άρχισε στο χώρο της υψηλής ραπτικής στον ιταλικό οίκο "Tiziani" το 1963, ενώ λίγους μήνες συνεργάστηκε και με το γαλλικό στούντιο "Chloe". Στη συνέχεια ακολούθησαν οι οίκοι "Fendi" το 1965, "Curiel" το 1970 και φυσικά ο πασίγνωστος γαλλικός οίκος "Chanel" από το 1983, όπου έγινε και καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο Λάγκερφελντ, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλοφιλία του, διατηρούσε δεσμό για 19 χρόνια με τον Ζακ ντε Μπασέ . Ήταν μαζί από το 1970 έως και το 1989, μέχρι δηλαδή που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος του. Ο Καρλ, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος και αγαπημένο πρόσωπο στο χώρο της μόδας. Διάσημα μοντέλα,  που έιχαν δουλέψει για τον Γερμανό σχεδιαστή, δείχνουν το πένθος τους με δημοσιεύσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram και Twitter. Ισχυρίζονται πως ήταν ένας φοβερός άνθρωπος και δεν θα ξεχαστεί ποτέ!
 

blog comments powered by Disqus