19 Οκτώβριος 2019

RSS Facebook Twitter

Διαβάστε επίσης

Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2018 20:45

Ο οίκος Carven ανακοινώνει την αποχώρηση του καλλιτεχνικού του διευθυντή, Ελβετού Σερζ Ριφιέ

Ο γαλλικός οίκος μόδας Carven, σε δεινή οικονομική κατάσταση, ανακοίνωσε την αποχώρηση του καλλιτεχνικού του διευθυντή,

 του Ελβετού Σερζ Ριφιέ, άλλοτε δεξί χέρι της Σόνια Ρικιέλ και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή στον Κριστιάν Ντιορ.

"Ο οίκος Καρβέν ανακοινώνει την αποχώρηση του Σερζ Ριφιέ, καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Φεβρουάριο του 2017 και υπεύθυνου των γυναικείων κολεξιόν και αξεσουάρ τις τρεις τελευταίες σεζόν και τον ευχαριστεί για το σύνολο της δημιουργικής προσφοράς του στην εταιρία."

Ο Carven που αριθμεί εκατό εργαζόμενους είχε τεθεί υπό προστασία για να αποφύγει την πτώχευση τον περασμένο Μάιο. Τον Οκτώβριο, ο κινεζικός όμιλος Icicle ορίστηκε από το εμποροδικείο του Παρισιού να τον αγοράσει.

Το 2016 είχε εξαγοραστεί από την εταιρία holding Beranger, τα δύο τρίτα της οποίας κατέχει η εταιρία Bluebell του Χονγκ Κονγκ.

Ο οίκος μόδας που ιδρύθηκε το 1945 από τη Μαρί-Λουίζ Καρβέν --πέθανε σε ηλικία 105 ετών το 2015-- ήταν συνώνυμο της ανέμελης κομψότητας μεταπολεμικά. Τη δεκαετία του 1950 κατέκτησε τον χώρο της μόδας με τα καρό ροζ φορέματά του και τους διάσημους πελάτες που είχε εκείνη την εποχή, όπως η γαλλίδα τραγουδίστρια Πιαφ.

Στη συνέχεια και για αρκετές δεκαετίες έχασε την ακτινοβολία του πριν από την ανάκαμψή του υπό τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γκιγιόμ Ανρί μεταξύ 2009 και 2014. Μια ανάκαμψη που οι διάδοχοί του δεν κατάφεραν να συνεχίσουν.

Ο όμιλος Icicle, που προτείνει είδη ένδυσης υψηλής ποιότητας από φυτικά υλικά και βαφές, επένδυσε εκατομμύρια δολάρια για να ανακάμψει ο Καρβέν και να απασχολεί σχεδόν όλους του εργαζόμενους του.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ιστορικοί οίκοι μόδας ανέκαμψαν έπειτα από μεγάλες περιόδους σε τέλμα: μαζί με τους κολοσσούς Μπαλμπέν και Μπαλεντσιάγκα που σημείωσαν μια θεαματική αναβίωση και μικρότεροι οίκοι επέστρεψαν στο προσκήνιο, όπως οι Σκιαπαρέλι, Πουαρέ, Βιονέ.

blog comments powered by Disqus
thesspress

thesspress

info@thesspress.gr